Indien relancerer en konkurrenceudskæring for en Leclerc Mk2 til erstatning for dens T-72

EMBT Nexter e1679583822347

Kan Indien og Frankrig samarbejde om at udvikle en ny Leclerc Mk2 kampvogn afledt af EMBT-demonstratoren? Det er langt fra utænkeligt i dag. I 2015 havde New Delhi lanceret en konkurrence for at erstatte omkring 2400 T-72 kampvogne i drift siden begyndelsen af ​​80'erne. De specifikationer, der derefter blev overført, havde til formål at erhverve en moderne kampvogn med en masse på 45 til 55 tons, bevæbnet med en 120 mm pistol eller mere, og udstyret med moderne systemer.

På grund af massebegrænsningen var visse vestlige kampvogne som Leopard 2 og Abrams blevet udelukket, og 4 modeller var da blevet overvejet: den ukrainske T-84 Oplot, den sydkoreanske K2 Black Panther, T-14 Russian Armata og den franske Leclerc.

Som ofte i Indien gik denne konkurrence tabt i politiske og administrative overvejelser, for til sidst at blive opgivet, og de indiske myndigheder besluttede derefter at vende sig til et sikkert væddemål,Den russiske T-90S Bishma er allerede i tjeneste i sine hære.

Siden da, hvis forbindelserne mellem Moskva og New Delhi forbliver aktive, er den russiske industris kapacitet blevet alvorligt kompromitteret, og dette i flere år, mens de indiske T-72'ere nu markerer årenes vægt.

På samme tid Pakistan erhvervede 300 kinesiske VT4-tanke som skal leveres inden udgangen af ​​året, og det har Kina også meldt ud udviklingen af ​​en ny kampvognt. Det er derfor næppe overraskende at se New Delhi relancerer en ny konkurrence, en slags opdateret genudgivelse af 2015-en.

T90 bhishma tank
Efter at 2015-programmet blev opgivet, forhandlede Indien om licenskonstruktionen af ​​464 T-90A Bishma

Det er rigtigt, at kampvognsmarkedet siden 2015 har udviklet sig betragteligt og har fået nye farver efter den centrale rolle, kampvogne spiller i den ukrainske konflikt.

Og faktisk har New Delhi netop annonceret et nyt program kaldet Futur Ready Combat Vehicle eller FRCV, med ambitionen om at designe og bygge 1.770 pansrede køretøjer, inklusive 590 i den første fase, lige fra kampvogne til tankdestroyere på hjul, der passerer gennem ingeniør pansrede køretøjer, bropansrede køretøjer, antiluftskyts forsvar eller infanterikamppansrede køretøjer.

Første fase af programmet, altså 590 tanke, vil fokusere på design og fremstilling af nye generations tanke produceret i 500 eksemplarer.

Hvis målmassen forbliver den samme, af indlysende årsager relateret til de teatre, hvor pansrede køretøjer kan blive nødt til at udvikle sig, især på Himalaya-plateauerne, vil den nye kampvogn skulle være meget mere avanceret end forventet i 2015, med i ud over dens hovedbevæbning på minimum 120 mm, en luftværnskuppel med en rækkevidde på 2500 m, et aktivt beskyttelsessystem af Hard-kill-typen, samt et vetronics og et moderne og skalerbart sigte- og kampsystem, tilpasset forskellige typer af engagement.

Det pansrede køretøj skal også være i stand til at bære aktiv overarmering, hvis det er nødvendigt, udvikle sig i et NBC-miljø og have en visuel, termisk og radarsignatur reduceret med 50 % (sandsynligvis sammenlignet med T-72).

T14 Armata under test
T-14 Armata ville stadig lide af pålidelighedsproblemer ifølge mange uofficielle russiske ekkoer

Hvis markedet er åbent for udenlandske virksomheder, skal 70 % af panserkøretøjet produceres i Indien, mens landet skal have alle de nødvendige midler til at vedligeholde og udvikle sin flåde i hele sin levetid, anslået mellem 30 og 40 år gammel.

Producenterne har indtil udgangen af ​​året til at sende deres forslag til de indiske myndigheder, mens ibrugtagningen af ​​de første pansrede køretøjer skal finde sted i 2030. På grund af det betydelige og sandsynligvis unikke marked, som denne anmodning repræsenterer, kan vi forvente voldsomme konkurrence mellem producenter.

Til dato kunne 5 tankmodeller opfylde disse specifikationer. Den ukrainske T-84, den russiske T-14, den sydkoreanske K2, den tyske KF-51 samt en mulig udvikling af den franske Leclerc baseret på EMBT-demonstratoren.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte på "Indien relancerer en konkurrenceudskæring for en Leclerc Mk2 til at erstatte dens T-72'er"

Kommentarer er lukket.