Fredag ​​den 8. december 2023

US Air Force tester luftindsættelse af flådeminer fra sikker afstand

Det amerikanske luftvåben testede stand-off deployering af QS-ER flådeminer fra en B-52H.

Hvis meget af opmærksomheden vedrørende moderne søkamp fokuserer på brugen af ​​antiskibsmissiler, nogle gange hypersoniske, er det våben, der i de seneste årtier har forårsaget størst skade på både militære og civile flåder, ingen ringere end undervandsminen.

Siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig er kun 4 amerikanske flådeskibe blevet ramt af antiskibsmissiler, mens 14 bygninger er blevet beskadiget af miner, fire amerikanske skibe er endda sunket under Koreakrigen og et under Vietnam Krig.

Hvis der er gjort en betydelig indsats inden for detektion og bekæmpelse af undervandsminer i mange verdensflåder, er det også tilfældet inden for selve minerne og deres indsættelse.

Indsættelsen af ​​et flådeminefelt reagerer oftest på to prioriteter. Enten er det et spørgsmål om at beskytte et rum under kontrol, eller om at forhindre modstanderen i at bruge adgangs- eller flådeinfrastruktur.

I sidstnævnte tilfælde kan kun to vektorer bruges til at opnå dette: undervandsvektorer, uanset om det er ubåde eller droner, eller luftvektoren, fly eller helikoptere.

Men når det kommer til at placere et netværk af miner over rummet kontrolleret af modstanderen, finder bombeflyene fyldt med de imponerende miner sig selv sårbare. I december 1972 blev en US Navy A7 Corsair II således skudt ned, mens han udførte en minemission i havnen i Haiphong i Nordvietnam.

A-6'ere blev brugt til at kaste flådeminer under Vietnamkrigen
Den amerikanske flådes Operation Pocket Money, der blev lanceret i maj 1972, blokerede Haiphong-porten i mere end 300 dage ved hjælp af flådeminer, der blev droppet af A6 og A7 på de amerikanske hangarskibe.

Mens antiluftskytsmidler har gjort enorme fremskridt siden da, blev det nødvendigt at designe en flådemine, der kunne kastes fra sikker afstand og i stand til at blive indsat med stor præcision, som det nu er tilfældet med mest præcision luft-til-jord ammunition, kaldet "stand-off".

Dette er præcis, hvad en US Air Force B-52H Stratofortress netop har demonstreret ved at indsætte en inaktiv version af QuickStrike Extended Range (QS-ER) minen ud for kysten af ​​Kauai, Hawaii.


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler