US Air Force tester luftindsættelse af stand-off flådeminer

JDAM B 52 skaleret 1 e1685626462420

Det amerikanske luftvåben testede standoff-deployeringen af ​​QS-ER-flådeminer fra en B-52H.

Hvis meget af opmærksomheden vedrørende moderne søkamp fokuserer på brugen af ​​nogle gange hypersoniske antiskibsmissiler, er det våben, der har gjort størst skade på både militære og civile flåder i de seneste årtier, ingen ringere end undervandsminen.

Siden afslutningen af ​​2ᵉ verdenskrig er kun 4 skibe fra den amerikanske flåde blevet ramt af antiskibsmissiler, mens 14 skibe er blevet beskadiget af miner, fire amerikanske skibe er endda sunket under Korea-krigen og et under Vietnamkrigen.

Hvis der er gjort en betydelig indsats inden for detektion og bekæmpelse af undervandsminer i mange verdensflåder, er det også tilfældet inden for selve minerne, samt deres indsættelse.

Indsættelsen af ​​et flådeminefelt reagerer oftest på to prioriteter. Enten er det et spørgsmål om at beskytte et område under kontrol, eller om at forhindre modstanderen i at bruge adgange eller flådeinfrastruktur.

I sidstnævnte tilfælde kan kun to vektorer bruges til at opnå dette: undervandsvektorer, uanset om det er ubåde eller droner, eller luftvektoren, fly eller helikoptere.

Men når det kommer til at placere en række miner over modstandskontrolleret rum, er bombeflyene, der bærer de massive miner, sårbare. I december 1972 blev en US Navy A7 Corsair II således skudt ned, mens han udførte en minemission i havnen i Haiphong i Nordvietnam.

A-6'ere blev brugt til at kaste flådeminer under Vietnamkrigen
Den amerikanske flådes Operation Pocket Money, der blev lanceret i maj 1972, blokerede Haiphong-porten i mere end 300 dage ved at bruge flådeminer, der blev droppet af amerikanske hangarskibe A6 og A7.

Mens antiluftskytsmidler har gjort enorme fremskridt siden da, blev det nødvendigt at designe en flådemine, der kunne kastes fra sikker afstand og i stand til at blive indsat med stor præcision, som det nu er tilfældet med mest præcision luft-til-jord ammunition, kendt som "stand-off".

Det er præcis, hvad en US Air Force B-52H Stratofortress netop har demonstreret, f.eksn indsættelse af en inaktiv version af QuickStrike Extended Range (QS-ER) minen ud for Kauai, Hawaii.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte på "US Air Force tester luftbåren deployering af stand-off flådeminer"

Kommentarer er lukket.