US Air Force tester luftindsættelse af stand-off flådeminer

JDAM B 52 skaleret 1 e1685626462420 Strategiske bombefly | USA | Flash forsvar

Det amerikanske luftvåben testede stand-off deployering af QS-ER flådeminer fra en B-52H.

Hvis meget af opmærksomheden vedrørende moderne søkamp fokuserer på brugen af ​​antiskibsmissiler, nogle gange hypersoniske, er det våben, der i de seneste årtier har forårsaget størst skade på både militære og civile flåder, ingen ringere end undervandsminen.

Siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig er kun 2 amerikanske flådeskibe blevet ramt af antiskibsmissiler, mens 4 bygninger er blevet beskadiget af miner, fire amerikanske skibe er endda sunket under Koreakrigen og et under Vietnam Krig.

Hvis der er gjort en betydelig indsats inden for detektion og undertrykkelse af undervandsminer i mange verdensflåder, er det også tilfældet inden for selve minerne og deres udbredelse.

Indsættelsen af ​​et flådeminefelt reagerer oftest på to prioriteter. Enten er det et spørgsmål om at beskytte et område under kontrol, eller om at forhindre modstanderen i at bruge adgangs- eller flådeinfrastruktur.

I sidstnævnte tilfælde kan kun to vektorer bruges til at opnå dette: undervandsvektorer, uanset om det er ubåde eller droner, eller luftvektoren, fly eller helikoptere.

Men når det kommer til at placere et netværk af miner over rummet kontrolleret af modstanderen, finder bombeflyene fyldt med de imponerende miner sig selv sårbare. I december 1972 blev en US Navy A7 Corsair II således skudt ned, mens han udførte en minemission i havnen i Haiphong i Nordvietnam.

A-6'ere blev brugt til at kaste flådeminer under Vietnamkrigen
Den amerikanske flådes Operation Pocket Money, der blev lanceret i maj 1972, blokerede Haiphong-porten i mere end 300 dage ved at bruge flådeminer, der blev droppet af amerikanske hangarskibe A6 og A7.

Mens antiluftskytsmidler har gjort enorme fremskridt siden da, blev det nødvendigt at designe en flådemine, der kunne falde fra sikker afstand og i stand til at blive indsat med stor præcision, som det nu er tilfældet med mest præcision luft-til-jord ammunition, kaldet "stand-off".

Det er præcis, hvad en US Air Force B-52H Stratofortress netop har demonstreret, f.eksn indsættelse af en inaktiv version af QuickStrike Extended Range (QS-ER) minen ud for Kauai, Hawaii.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte på "US Air Force tester luftbåren deployering af stand-off flådeminer"

Kommentarer er lukket.