Iran hævder, at det har udviklet et hypersonisk ballistisk missil, der er i stand til at udmanøvrere 'alt eksisterende forsvar'

Dezful irbm missil iran e1685709228603 Ballistiske missiler | Hypersoniske våben og missiler | Strategiske våben

Teheran har netop annonceret, at de har udviklet et nyt hypersonisk ballistisk missil designet til at forpurre alle eksisterende antiluft- og antimissilforsvarssystemer, uden at nævne de israelske David Sling og Arrow 3-systemer.

Som vi ved, har Iran i de senere år gjort enorme beviste fremskridt inden for konventionelle strategiske kapaciteter, uanset om langtrækkende droner som Shahed 136-dronen med en rækkevidde på mere end 2000 km brugt til at chikanere ukrainsk forsvar i flere måneder af Rusland, krydsermissiler, men også ballistiske missiler. DET angreb udført mod de militære flyvepladser i Idlib og Al Assad i 2020men også strejker mod saudiske olieinstallationer i 2019, attesterer effektiviteten og nøjagtigheden af ​​disse systemer.

For et par dage siden fortsatte Teheran i denne henseende til en testaffyring af en ny model af mellemdistance ballistisk missil, kaldet Kheibar, afledt af den tidligere testede Khorramshahr, og med en rækkevidde på mere end 2000 km tilstrækkelig til at ramme hele det israelske territorium, samt flere mål tilhørende NATO i Grækenland, Tyrkiet, Bulgarien eller Rumænien. Samtidig fortsætter spændingerne med at vokse med Israel på baggrund af en intensivering af det iranske atomprogram uden for alle de regler, der er fastsat af det internationale samfund og formodes at garantere den udelukkende civile karakter af iransk arbejde.

Shahed 136 Iran ballistiske missiler | Hypersoniske våben og missiler | Strategiske våben
Oprindeligt opfattet som uvæsentlige gadgets, har den meget langtrækkende Shahed 136 lurende ammunition, eller Geranium i russisk nomenklatur, vist deres effektivitet i at chikanere modstanderens antiluftværn i Ukraine.

Faktisk er hypotesen om israelske forebyggende angreb mod iranske atomanlæg nu meget alvorlige, især da Teheran højlydt proklamerer, at det nu har overskredet de godkendte kvoter for uran beriget med iranske centrifuger med mere end 20 gange, hvilket sætter landet inden for slående afstand fra at kunne erhverve atomvåben. For at beskytte sig selv mod mulige israelske luftangreb har Teheran udviklet et kraftfuldt ballistisk og dronetilbud, der skal give det tilstrækkeligt potentiale til et andet angreb for at afskrække Jerusalem.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

En tanke til "Iran hævder, at det har udviklet et hypersonic ballistisk missil, der kan slå 'alle eksisterende forsvar'"

Kommentarer er lukket.