Iran hævder, at det har udviklet et hypersonisk ballistisk missil, der er i stand til at udmanøvrere 'alt eksisterende forsvar'

Dezful irbm missil iran e1685709228603

Teheran har netop annonceret, at de har udviklet et nyt hypersonisk ballistisk missil designet til at forpurre alle eksisterende antiluft- og missilforsvarssystemer uden at nævne dem, de israelske David Sling og Arrow 3-systemer.

Som vi ved, har Iran i de senere år gjort enorme beviste fremskridt inden for konventionelle strategiske kapaciteter, uanset om langtrækkende droner som Shahed 136-dronen med en rækkevidde på mere end 2000 km brugt til at chikanere ukrainsk forsvar i flere måneder af Rusland, krydsermissiler, men også ballistiske missiler. DET angreb udført mod de militære flyvepladser i Idlib og Al Assad i 2020men også strejker mod saudiske olieinstallationer i 2019, attesterer effektiviteten og nøjagtigheden af ​​disse systemer.

For et par dage siden fortsatte Teheran i denne henseende til en testaffyring af en ny model af mellemdistance ballistisk missil, kaldet Kheibar, afledt af Khorramshahr testet tidligere, og udstyret med en rækkevidde større end 2000 km tilstrækkelig til at ramme hele det israelske territorium, samt adskillige mål tilhørende NATO i Grækenland, Tyrkiet, Bulgarien eller Rumænien. Samtidig fortsætter spændingerne med at vokse med Israel på baggrund af intensiveringen af ​​det iranske atomprogram, uden for alle de regler, der er fastsat af det internationale samfund og formodes at garantere den udelukkende civile karakter af iransk arbejde.

Shahed 136 Iran
Shahed 136, der oprindeligt blev set som uvæsentlige gimmicks, har vist sig at være effektiv til at chikanere modstanderens antiluftskyts forsvar i Ukraine.

Faktisk er hypotesen om israelske forebyggende angreb mod iranske atomanlæg nu meget alvorlige, især da Teheran højlydt proklamerer, at det nu har overskredet de tilladte kvoter for uran beriget med iranske centrifuger med mere end 20 gange, hvilket sætter landet et stenkast fra at kunne erhverve atomvåben. For at beskytte sig selv mod mulige angreb fra det israelske luftvåben har Teheran udviklet et kraftfuldt ballistisk tilbud og droner, der formodes at give det tilstrækkeligt andet angrebspotentiale til at afskrække Jerusalem.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

En tanke til "Iran hævder, at det har udviklet et hypersonic ballistisk missil, der kan slå 'alle eksisterende forsvar'"

Kommentarer er lukket.