Torsdag den 7. december 2023

Iran hævder at have udviklet et hypersonisk ballistisk missil, der er i stand til at besejre "alt eksisterende forsvar"

Teheran har netop annonceret, at de har udviklet et nyt hypersonisk ballistisk missil designet til at forpurre alle eksisterende antiluft- og antimissilforsvarssystemer, uden at nævne de israelske David Sling og Arrow 3-systemer.

Som vi ved, har Iran i de senere år gjort enorme beviste fremskridt inden for konventionelle strategiske kapaciteter, uanset om langdistancedroner som Shahed 136-dronen med en rækkevidde på mere end 2000 km blev brugt til at chikanere ukrainsk forsvar i flere måneder af Rusland, krydsermissiler, men også ballistiske missiler. Angrebene udført mod de militære flyvepladser i Idlib og Al Assad i 2020 , men også angrebene mod saudiske olieinstallationer i 2019 , vidner om effektiviteten og præcisionen af ​​disse systemer.

For et par dage siden gennemførte Teheran i denne henseende en testaffyring af en ny model af mellemdistance ballistisk missil, kaldet Kheibar , afledt af Khorramshahr, som tidligere blev testet, og med en rækkevidde på mere end 2000 km tilstrækkelig til at ramme hele Israelsk territorium, samt flere mål tilhørende NATO i Grækenland, Tyrkiet, Bulgarien eller Rumænien. Samtidig fortsætter spændingerne med at vokse med Israel på baggrund af en intensivering af det iranske atomprogram uden for alle de regler, der er fastsat af det internationale samfund og formodes at garantere den udelukkende civile karakter af iransk arbejde.

Shahed 136 Iran
Oprindeligt opfattet som gadgets uden konsekvenser, den meget langtrækkende Shahed 136 lurende ammunition, eller Geranium i russisk nomenklatur, har vist deres effektivitet i at chikanere modstanderens antiluftværn i Ukraine.

Faktisk er muligheden for israelske forebyggende angreb mod iranske atomanlæg nu meget alvorlig, især da Teheran højlydt proklamerer, at det nu har overskredet de tilladte kvoter for uran beriget af iranske centrifuger med mere end 20 gange. at kunne erhverve atomvåben. For at beskytte sig selv mod mulige israelske luftangreb har Teheran udviklet et kraftfuldt ballistisk og dronetilbud, der skal give det tilstrækkeligt potentiale til et andet angreb for at afskrække Jerusalem.


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler