Torsdag den 7. december 2023

Ubåd, maritim patrulje: kan Canada blive en privilegeret partner for Frankrig?

Mens Canada netop har lanceret 2 store programmer inden for ubåde og maritim patruljering, er der oplagte muligheder for samarbejde med Frankrig.

På trods af deres kulturelle nærhed har Frankrig og Canada meget sjældent samarbejdet inden for oprustning. Traditionelt har Ottawa haft en tendens til at henvende sig til sin amerikanske nabo, men også til Storbritannien for sine udstyrsprogrammer, mens Paris i forhold til internationalt samarbejde i flere årtier har favoriseret sine direkte naboer som Tyskland, Italien, Spanien, Belgien eller USA Kongerige.

Sådan henvendte de canadiske luftstyrker sig endnu en gang til et amerikansk fly, i dette tilfælde F-35A, for at erstatte et andet amerikansk fly, CF-18 Hornet , som led i moderniseringen af ​​dets jagerflåde og mod British Type 26 for at erstatte sine Halifax-klassefregatter.

To store programmer, som Ottawa for nylig har annonceret, kan dog udgøre en meget lovende ramme for samarbejdet med Paris. For et par uger siden annoncerede Royal Canadian Navy sin hensigt om at erhverve 12 ubåde med konventionel fremdrift og havkapacitet , i en tilgang tæt på den, der så succesen for Naval Group i Australien i 2015.

Hvis Canberra i sidste ende henvendte sig til USA og Storbritannien for at erhverve atomdrevne i stedet for konventionelle ubåde, har Ottawa gentagne gange sagt, at en sådan mulighed ikke blev overvejet af Royal Canadian Navy.

barracuda shortfin angrebsklasse
Afledt af den franske flådes Suffren-klasse SSN, Naval Groups Marlin tilbyder enestående ydeevne inden for konventionelt drevne angrebsubåde.

Naval Groups Marlin-ubåd

Faktisk, og selvom konkurrencen utvivlsomt bliver hård mod Type 212CD fra den tyske TKMS, den spanske S80, den japanske Taigei samt den sydkoreanske Dosan Aah Changho, Merlin fra Naval Group, også kaldet Shortfin Barracuda og afledt af de nukleare angrebsubåde af Suffren-klassen, som er på vej i tjeneste i den franske flåde, vil have seriøse argumenter at fremføre i denne konkurrence.

Dette er især tilfældet med Marlin-ubådens uovertrufne kapacitet til at operere med en hastighed på 12 til 14 knob, mens den forbliver fuldstændig lydløs forbundet med brugen af ​​en Pump-jet, en kanalpropel, der bruges på flere modeller af SSN, men på ingen konventionel ubåd til dato, hvilket markant øger diskretionen for højhastighedsskibe ved at reducere kavitationsstøj.

For France and Naval Group repræsenterer den canadiske konkurrence et strategisk spørgsmål, som i tilfælde af succes vil gøre det muligt for den franske gruppe at færdiggøre designet af sin Marlin og have en meget væsentlig reference med hensyn til dens effektivitet, hvilket vil udgøre, uden den mindste tvivl, et stort aktiv for at tackle fremtidige internationale konkurrencer, mens skibet ikke vil være i tjeneste med den franske flåde.

Den 2 chilenske Scorpene spillede en lignende rolle i succesen med denne model, som er ingen ringere end den mest eksporterede ubåd fra Frankrig til dato. Derudover kan dette potentielle partnerskab udvides til et andet nøgleprogram, udskiftningen af ​​canadiske CP-140M Aurora maritime patruljefly, men også af franske Atlantique 2'ere.

Scorpene
De 2 Scorpene bestilt af den chilenske flåde tillod flådegruppen at demonstrere effektiviteten af ​​sin model. Denne kontrakt var udgangspunktet for den største franske kommercielle succes inden for militærubåde.

LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler