Den hollandske flåde overvejer at anskaffe sig skibe med kort besætning til støtte for sine fregatter

Med Trific-programmet udvikler den hollandske flåde et skib med reduceret besætning, der er i stand til at transportere modulære kapaciteter i containerform til at understøtte sine fregatter, hvis antal fortsætter med at falde.

Ligesom kampfly har store overfladeskibe som destroyere og fregatter også oplevet deres anskaffelses- og implementeringsomkostninger stige betydeligt i de senere år. Fregatter af OH Perry-klassen blev således solgt til den amerikanske flåde og dens allierede for omkring 120 millioner dollars i slutningen af ​​80'erne, eller lidt mindre end 300 millioner dollars i 2022 taget inflation i betragtning, mens fregatter med samme relative kapacitet i dag overstiger 600 millioner dollars, eller det dobbelte.

Ikke alene er de materielle og menneskelige omkostninger steget væsentligt hurtigere end flådernes budgetter, men sidstnævnte har i flere år stødt på betydelige vanskeligheder med at rekruttere og vedligeholde deres personale, som vi har gentaget flere gange.

Dette er grunden til, at mange flåder overvejer at vende sig til automatiserede skibe for at genopbygge tabt masse og styrke dyre, men små flåder af fregatter og destroyere. Dette er især tilfældet med den amerikanske flåde, som allerede har eksperimenteret med adskillige autonome havoverfladeskibe, især SeaHawk og SeaHunter demonstranterne, under større øvelser.

Men hvis brugen af ​​robotskibe har en tendens til at sprede sig hurtigt med hensyn til lette kystenheder og autonome undervandsrekognosceringsdroner, står udviklingen af ​​overfladestridende skibe med oceanisk kapacitet stadig over for visse vanskeligheder, især med hensyn til pålidelighed, endda få nogle planlæggere til at frygte en kommende trafikprop fra dedikerede vedligeholdelsessteder, hvis det er nødvendigt.

Sea Hunters havhøg Overfladeflåde | Automatisering | Militære flådekonstruktioner
Den amerikanske flåde er aktivt engageret i udviklingen af ​​autonome skibe for at øge sin masse mod den kinesiske flåde

Den hollandske flåde er ingen undtagelse inden for massetab. I midten af ​​80'erne blev de 12 Kortenaer-klasse destroyere, som kom i drift mellem slutningen af ​​70'erne og midten af ​​80'erne, således understøttet af 2 store luftværnsdestroyere af Tromp-klassen og 6 kampfregatter. Van Speijk-klassen, det vil sige 20 store overfladekombattante enheder, sammenlignet med kun 4 fregatter af De Zeven Provicien-klassen og to af Karel Doorman-klassen i dag, hvoraf den ene er inaktiv på grund af personalemangel, mens ubådsflåden er faldet fra kl. 8 til kun fire skibe i Walrus-klassen.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Automatisering | Militær flådekonstruktion

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler