Den amerikanske flåde lancerer et mystisk Prowling Munitions-program til rekordhøje $1 milliard

Den amerikanske flåde har netop annonceret den kommende lancering af et større Prowling Munitions-program med et budget på $1 milliard uden at give yderligere detaljer om det, især med hensyn til den valgte type drone og den brug, der vil blive gjort af den.

Hvis den anden Nagorno-Karabakh-krig, som i 2020 modsatte de armenske og aserbajdsjanske hære, viste al den operationelle effektivitet af Harop og Harpy prowl ammunition af israelsk faktura for at eliminere de modstående forsvar, krigen i Ukraine i dag viser dens alsidighed, mens begge sider bruger denne type ammunition til både taktisk og at ramme mål i strategisk dybde.

Det er derfor ikke overraskende, at industrielle og/eller nationale programmer til udvikling af denne type ammunition er mangedoblet i Europa og over hele verden i de seneste måneder, som det var tilfældet i Frankrig med Colibri og Larinae programmerne, der sigter mod at ramme mål henholdsvis 5 og 50 km væk, som blev annonceret af DGA i marts sidste år.

Potentialet i Prowling Ammunition er heller ikke gået udenom den amerikanske flåde. Allerede for to år siden US Office of Naval Research (ONR) havde afgivet en ordre på Coyote Block 3 (CB3) let prowling ammunition fra Raytheon for at teste dens effektivitet i forbindelse med en flådeindsættelse, men også for at teste forestillingen om sværmeangreb mod flåde- eller landmål.

US Navy Burning Ammunition Program
I 2021 bestilte den amerikanske flåde $33 mio. Coyote Block III ammunition til at eksperimentere med flådeindsættelse og sværmflyvning

2021-kontrakten nåede derefter 33 millioner dollars, uden forbindelse til et nyt lurende ammunitionsprogram, som netop er blevet annonceret af den amerikanske flåde, som involverer et faraonisk beløb på 1 milliard dollar, den største kontrakt for en omstrejfende ammunition, der hidtil er kendt. Implementeret af Naval Sea Systems Command, har denne kontrakt dukket op i den offentlige arena siden november sidste år. Det forbliver dog meget mystisk, især da det trods dets mængde ikke vil give anledning til industriel konkurrence.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Lappeammunition | Nagorno-Karabakh konflikt | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler