Ubåd, maritim patrulje: kan Canada blive en privilegeret partner for Frankrig?

CS6500 Maritim patrulje Bombardier e1684766231789 Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Forsvarsanalyse | Maritim Patrol Luftfart

Alors que le Canada vient de lancer 2 programmes majeurs dans le domaine des sous-marins et de la patrouille maritime, d’évidentes possibilités de coopération avec la France se font jour.

På trods af deres kulturelle nærhed har Frankrig og Canada kun meget sjældent samarbejdet inden for oprustning. Traditionelt havde Ottawa en tendens til at henvende sig til sin amerikanske nabo, men også til Storbritannien for sine udstyrsprogrammer, hvorimod Paris i forhold til internationalt samarbejde i flere årtier har favoriseret sine direkte naboer som Tyskland, Italien, Spanien, Belgien eller Det Forenede Kongerige. .

Sådan henvendte det canadiske luftvåben sig igen til et amerikansk fly, i dette tilfælde F-35A, for at erstatte et andet amerikansk fly, CF-18 Hornet, som led i moderniseringen af ​​dets jagerflåde, og til den britiske type 26 for at erstatte sine Halifax-klasse fregatter.

To store programmer, som Ottawa for nylig har annonceret, kan dog udgøre en meget lovende ramme for samarbejdet med Paris. Et par uger siden, Royal Canadian Navy har således annonceret sin hensigt om at erhverve 12 konventionelt drevne ubåde og oceangående kapaciteter, i en tilgang svarende til den, der oplevede succesen for Naval Group i Australien i 2015.

Hvis Canberra i sidste ende henvendte sig til USA og Storbritannien for at udstyre sig selv med atomdrevne i stedet for konventionelle ubåde, har Ottawa ved flere lejligheder gentaget, at en sådan mulighed ikke blev overvejet af Royal Canadian Navy.

barracuda kortfinnede angrebsklasse Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Forsvarsanalyse | Maritim Patrol Luftfart
Afledt af den franske flådes Suffren-klasse SNA'er, tilbyder Naval Groups Marlin enestående ydeevne inden for konventionelt drevne angrebsubåde

Naval Groups Marlin-ubåd

Faktisk, og selvom konkurrencen utvivlsomt vil være hård mod Type 212CD fra den tyske TKMS, den spanske S80, den japanske Taigei samt den sydkoreanske Dosan Aah Changho, Naval Group Merlin, også kaldet Shortfin Barracuda og afledt Suffren -klasse atomangrebsubåde, der går i tjeneste med den franske flåde, vil have seriøse argumenter at fremføre i denne konkurrence.

C’est notamment le cas de la capacité non égalée du sous-marin Marlin pour évoluer à une vitesse de 12 à 14 noeuds tout en restant parfaitement silencieux liée à l’emploi d’un Pump-jet, une hélice carénée employée sur plusieurs modèles de SNA, mais sur aucun sous-marin conventionnel à ce jour, qui en accroit sensiblement la discrétion des navires à haute vitesse en réduisant les bruits de cavitation.

For France and Naval Group repræsenterer den canadiske konkurrence en strategisk udfordring, som i tilfælde af succes vil give den franske gruppe mulighed for at færdiggøre designet af sin Marlin og have en meget væsentlig reference med hensyn til dens effektivitet, hvilket utvivlsomt vil være en et stort aktiv til at tackle fremtidige internationale konkurrencer, når skibet ikke vil være i tjeneste med den franske flåde.

Den 2 chilenske Scorpene spillede en lignende rolle i succesen med denne model, som er ingen ringere end den mest eksporterede ubåd fra Frankrig til dato. Derudover kunne dette potentielle partnerskab udvides til et andet nøgleprogram, udskiftningen af ​​det canadiske CP-140M Aurora maritime patruljefly, men også det franske Atlantique 2.

Scorpene Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Forsvarsanalyse | Maritim Patrol Luftfart
De 2 Scorpene bestilt af den chilenske flåde tillod Naval Group at demonstrere effektiviteten af ​​sin model. Denne kontrakt var udgangspunktet for den største franske kommercielle succes inden for militærubåde.

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

En tanke til "Ubåd, maritim patrulje: Kan Canada blive en privilegeret partner for Frankrig?"

Kommentarer er lukket.