Den svenske JAS-39 Gripen på vej mod at vinde over den amerikanske F-16V i Filippinerne?

GripenC

Den svenske producent SAAB har grund til at være tilfreds med sit jagerfly, JAS-39 Gripen. På trods af det aggressive pres fra udenrigsministeriet og Lockheed-Martin for at forsøge at få sin Gripen ud af Manilas gode nåde, underskrev den filippinske forsvarsminister Carlito Galvez og den svenske forsvarsminister, Pål Jonson, faktisk et aftalememorandum eller MoU ved lejligheden. af Shangri-la-møderne i Singapore, hvilket banede vejen for det filippinske luftvåbens erhvervelse af JAS-39 Gripen-jagerflyet.

Foreløbig vidner dette MoU kun om åbningen af ​​direkte forhandlinger mellem de to lande om erhvervelse af et dusin jagerfly, disse skal komme for at forstærke dusinet FA-50 lette jagerfly erhvervet fra Sydkorea i 2012, enhederne er blevet leveret indtil 2017.

For Manila er det et spørgsmål om at styrke dens defensive kapaciteter, især i lyset af den stigende spænding med Kina, hvad enten det er omkring spørgsmålet om Beijings påstande i Det Sydkinesiske Hav, at kinesisk-amerikanske spændinger omkring Taiwan.

FA50 Filippinerne
Det filippinske luftvåben har i dag kun 12 sydkoreanske FA-50'ere til luftforsvarsmissioner i et land på 300.000 km2

For et par uger siden, efter USA's udenrigsminister Antony Blinkens og forsvarsminister Lloyd Austins officielle besøg i ManilaFor at møde deres filippinske modparter og styrke båndene mellem de to lande, der er bundet af en forsvarspagt, havde de amerikanske myndigheder foreslået salg af 12 F-16V Block 70 til det filippinske luftvåben, i en plan, der især omfattede omfordelingen af ​​amerikanske styrker i landet samt 100 millioner dollars i bistand til at anskaffe amerikanske forsyningshelikoptere.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte på "Den svenske JAS-39 Gripen på vej til at vinde mod den amerikanske F-16V i Filippinerne?"

Kommentarer er lukket.