Den svenske JAS-39 Gripen på vej mod at vinde over den amerikanske F-16V i Filippinerne?

Den svenske producent SAAB har grund til at være tilfreds med sit jagerfly, JAS-39 Gripen. På trods af den aggressive offensiv fra udenrigsministeriet og Lockheed-Martin for at forsøge at få sin Gripen ud af Manilas gode nåde, underskrev den filippinske forsvarsminister Carlito Galvez og den svenske forsvarsminister, Pål Jonson, faktisk et aftalememorandum eller MoU om anledning af Shangri-la-møderne i Singapore, der banede vejen for det filippinske luftvåbens erhvervelse af JAS-39 Gripen-jagerflyet.

I øjeblikket vidner dette MoU kun om åbningen af ​​direkte forhandlinger mellem de to lande om anskaffelse af et dusin jagerfly, som har til formål at forstærke dusinet FA-50 lette jagerfly erhvervet fra Sydkorea i 2012, enhederne er blevet leveret indtil 2017.

For Manila er det et spørgsmål om at styrke dets defensive kapaciteter, især i lyset af stigende spændinger med Kina, hvad enten det er omkring spørgsmålet om Beijings krav i Det Sydkinesiske Hav eller kinesisk-amerikanske spændinger omkring Taiwan.

FA50 Filippinernes våbeneksport | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Det filippinske luftvåben har i dag kun 12 sydkoreanske FA-50'ere til luftforsvarsmissioner i et land på 300.000 km2

For et par uger siden, efter USA's udenrigsminister Antony Blinkens og forsvarsminister Lloyd Austins officielle besøg i Manila, for at møde deres filippinske modparter og styrke båndene mellem de to lande, der er forbundet med en forsvarspagt, havde de amerikanske myndigheder foreslået salg af 12 F-16V Block 70'er til de filippinske luftstyrker, i en plan, der især omfattede omfordelingen af ​​amerikanske styrker i landet samt 100 millioner dollars i hjælp til at anskaffe amerikanske manøvreringshelikoptere.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våbeneksport | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler