Onsdag den 6. december 2023

Qatari Mirage 2000-5 ssnrt i Indonesien?

I november sidste år meddelte de indonesiske myndigheder, at de havde frigivet en kuvert på 3,9 milliarder euro til at finansiere købet af en anden tranche på 18 Rafale fra Dassault Aviation som en del af en global opkøbsforpligtelse på 42 fly, såvel som de 12 Mirage 2000-5 EDA og DDA som en mellemløsning i afventning af ankomsten af ​​mere moderne fly.

Siden da er emnet forblevet mere eller mindre fastfrosset, i det mindste på den offentlige scene, da den administrerende direktør for Dassault Aviation Eric Trappier for et par uger siden meddelte Senatet, at han ssnrt havde til hensigt at modtage betaling af det depositum, der kræves for at aktivere byggeriet. af den anden tranche af indonesiske Rafale . Hvad angår Qatars Mirage 2000-5, er forsvarets økosystem forblevet særligt diskret med hensyn til fremtiden for disse enheder.

Men det kan være, at tingene er gået fremad i dette tidsinterval. Faktisk har instruktørerne og teamene fra virksomheden Defence Conseil International, en af ​​søjlerne i støtten til eksport af fransk forsvarsudstyr på den internationale scene, været meget aktive i de seneste år ifølge oplysninger, der er formidlet af den private efterretningsside Intelligence Online . de seneste måneder på Doha-luftbasen, netop for at forberede overførslen af ​​12 fly til Jakarta, med godkendelse fra Paris ifølge artiklen.

RAFALE F4
Efter Indien er Indonesien det andet asiatiske land, der har besluttet til fordel for den franske Rafale for at danne rygraden i dets jagerflåde.

LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler