Torsdag den 7. december 2023

Hvorfor udgør den hurtige modernisering af hærene en fare for den europæiske forsvarsindustri?

Det russiske angreb mod Ukraine, som begyndte i februar 2022, var på mange måder et reelt chok for langt de fleste europæere, uanset om de er ledere, politiske personer eller for hele den offentlige mening.

På få timer var tre årtiers sikkerhed om umuligheden af, at en storkrig skulle opstå i Europa, især en, der involverede en nuklear supermagt som Rusland, blevet knust. Naturligvis spekulerede mange europæere så på, om deres egne hære og deres forsvarsindustri var i stand til at modstå en sådan aggression.

Chokket over krigen i Ukraine

At vågne var dengang mest smertefuldt. Efter 30 år med udbredt underinvestering i militære redskaber og militære engagementer, der bestemt var vanskelige og dyre, men af ​​asymmetrisk og anti-oprørsmæssig karakter, var europæiske hære ikke længere en skygge af, hvad de havde været under den kolde krig.

Ikke alene havde de mistet to tredjedele, ofte mere, af deres masse, men de havde også, og oftest begrænset og tvunget, stort set forsømt at modernisere og vedligeholde tilgængeligt udstyr, om end i et lille antal.

Sådan gjorde Bundeswehr i 2018 den barske observation, at den i virkeligheden kun havde fire fregatter, omkring halvtreds Typhoon og Tornado jagerfly og knapt mere end hundrede operationelle Leopard hele dens flåde af ubåde blev blokeret i havne .

Type212 Tyskland
I 2018 var alle 6 tyske Type 212-ubåde samtidig utilgængelige og ude af stand til at komme til søs.

Desværre var den tyske sag meget langt fra exceptionel, idet de fleste europæiske hære, fra øst og vest, stod over for betydelige problemer med tilgængelighed og effektivitet på de fleste områder.

Og hvis de franske hære gennem deres interventioner i Afrika og deres nukleare stilling heldigvis fastholdt meget seriøst på sit højeste niveau af generalstaben så blev anerkendt som "den bedste europæiske hær", var det frem for alt på grund af manglende konkurrence.

Hvis landene i Østeuropa, især Polen og de baltiske stater, i flere år havde forudset en forværring af den russiske trussel, og hvis Grækenland havde opretholdt en effektiv defensiv holdning over for den tyrkiske trussel, var alle andre europæiske hære, på en måde forkølet af dette skift.

Kansler Olaf Scholz var den første til at reagere på denne nye situation ved den 28. februar 2022 at annoncere etableringen af ​​en ekstraordinær ramme på 100 milliarder euro til at modernisere de tyske hære.

Frem for alt var det et spørgsmål om at overvinde de vigtigste kritiske fiaskoer, mens regeringen forpligtede sig til at opnå en forsvarsindsats på 2 % af BNP inden 2025, efter at have fundet alle mulige påskud for at afvige fra dette fastsatte mål af NATO siden 2014, og forblev relevant indtil den russiske offensiv.

Siden da har alle europæiske lande, fra de mest imponerende som Tyskland, Frankrig og Italien til de mest beskedne som Letland og dets 1,9 millioner indbyggere, engageret sig i en enorm indsats for hurtigt at modernisere og øge deres militære midler, både for at kompensere for materialer overført til Kiev for at møde Moskva og for at lave en russisk offensiv mod NATO selvmord, uanset hvilket scenarie, der er forudset.

Warszawa ønsker at bygge sin forsvarsindustri på basis af et intenst partnerskab med Seoul
Hvis de første 180 K2 Black Panther tanke bestilt af Warszawa bliver produceret i Sydkorea, vil størstedelen af ​​de kommende 820 K2PL være i Polen

Den polske forsvarsindsats

Det mest bemærkelsesværdige eksempel på denne indsats er ingen ringere end Polen, som på knap 15 måneder bestilte 1.250 nye K2 og M1A2 kampvogne, mere end 700 155 mm K9 selvkørende kanoner, mere end 1.600 kampkøretøjer. Infanterikamp samt 96 Apache kamphelikoptere, 3 Arrowhead fregatter og 48 FA-50 lette jagerfly, blandt det mest betydningsfulde udstyr.

Hvis der er mange spørgsmål tilbage med hensyn til finansieringen af ​​denne ekstraordinære indsats, udgør dens overordnede karakteristika, nemlig en betydelig indsats, global og koncentreret over en kort periode på mindre end 15 år, i dag, ubestrideligt, det vigtigste emne, der giver anledning til bekymring, især siden mange andre europæiske kancellier, herunder i Vesteuropa, har også engageret sig i en moderniseringsindsats med sammenlignelige karakteristika.


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler