Hvorfor udgør den hurtige modernisering af hærene en fare for den europæiske forsvarsindustri?

Atelier Rafale e1636467534801 Forsvarsindustristof BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse

Det russiske angreb på Ukraine, som begyndte i februar 2022, var på mange måder et reelt elektrisk stød for langt de fleste europæere, uanset om de er ledere, politiske personer og for hele den offentlige mening.

Inden for få timer var tre årtiers vished om umuligheden af, at en storkrig skulle opstå i Europa, især involverende en atomsupermagt som Rusland, blevet knust. Naturligvis spekulerede mange europæere så på, om deres egne hære og deres forsvarsindustri var i stand til at modstå en sådan aggression.

Krigens chok i Ukraine

Opvågningen var dengang mest smertefuld. Efter 30 år med generaliseret underinvestering i det militære værktøj og militære forpligtelser, der bestemt er vanskelige og dyre, men af ​​asymmetrisk og anti-oprørsmæssig karakter, Europæiske hære var kun en skygge af, hvad de havde været under den kolde krig.

Ikke alene havde de mistet to tredjedele, ofte mere, af deres masse, men de var også, og oftere end ikke, blevet tvunget og tvunget, idet de i vid udstrækning havde forsømt at modernisere og vedligeholde tilgængeligt udstyr, uanset hvor få i antal.

I 2018 gjorde Bundeswehr således den barske observation, at den faktisk kun havde fire fregatter, omkring halvtreds Typhoon- og Tornado-jagere og knapt mere end hundrede operationelle Leopard 2-kampvogne og klar til kamp, ​​mens hele hans flåde af ubåde blev blokeret i havnenes.

Type212 Tyskland BITD Defense Industrial Fabric | Tyskland | Forsvarsanalyse
I 2018 var de 6 tyske Type 212-ubåde samtidig utilgængelige og ude af stand til at gå til søs.

Desværre var den tyske sag langt fra usædvanlig, idet de fleste europæiske hære, øst og vest, stod over for betydelige problemer med tilgængelighed og effektivitet i de fleste områder.

Og hvis de franske hære gennem deres interventioner i Afrika og deres nukleare stilling heldigvis fastholdt meget seriøst på sit højeste niveau af generalstaben så blev anerkendt som "den bedste europæiske hær", var det frem for alt på grund af manglende konkurrence.

Hvis landene i Østeuropa, især Polen og de baltiske stater, i nogle år havde forudset en forværring af den russiske trussel, og hvis Grækenland havde opretholdt en effektiv defensiv holdning mod den tyrkiske trussel, var alle de andre europæiske hære i en måde, koldt samlet af dette skift.

Kansler Olaf Scholz var den første til at reagere på denne nye situation, idet han pr. 28. februar 2022 annoncerede etableringen af ​​en ekstraordinær ramme på 100 milliarder euro til at modernisere de tyske hære.

Frem for alt var det et spørgsmål om at overvinde de vigtigste kritiske mangler, mens regeringen forpligtede sig til at nå en forsvarsindsats på 2 % af BNP i 2025, efter at have fundet alle mulige påskud for at fravige dette mål af NATO siden 2014, og forblev. relevant indtil den russiske offensiv.

Siden da har alle europæiske lande, fra de mest imponerende som Tyskland, Frankrig og Italien til de mest beskedne som Letland og dets 1,9 millioner indbyggere, påbegyndt en enorm indsats for hurtigt at modernisere og øge deres militære midler, både for at kompensere for det udstyr, der blev overført til Kiev for at møde Moskva, og for at lave en russisk offensiv mod NATO selvmord, uanset hvilket scenarie, man forestillede sig.

Warszawa ønsker at bygge sin forsvarsindustri på basis af et intenst partnerskab med Seoul
Hvis de første 180 K2 Black Panther-tanke bestilt af Warszawa bliver produceret i Sydkorea, vil størstedelen af ​​de kommende 820 K2PL være i Polen

Den polske forsvarsindsats

Det mest slående eksempel på denne indsats er ingen ringere end Polen, som på knap 15 måneder har bestilt 1250 nye K2 og M1A2 kampvogne, mere end 700 155 mm K9 selvkørende kanoner, mere end 1600 infanterikampe samt 96 Apache kamphelikoptere, 3 pilespidsfregatter og 48 FA-50 lette jagerfly, blandt det mest betydningsfulde udstyr.

Mens der stadig er mange spørgsmål om finansieringen af ​​denne ekstraordinære indsats, repræsenterer dens overordnede karakteristika, nemlig en større, global indsats koncentreret over en kort periode på mindre end 15 år, utvivlsomt i dag det vigtigste diskussionsemne, især da mange andre europæiske kancellier, herunder i Vesteuropa, er også gået i gang med en moderniseringsindsats med sammenlignelige karakteristika.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

En tænkte: "Hvorfor er den hurtige modernisering af hære en fare for den europæiske forsvarsindustri?"

Kommentarer er lukket.