Japan tildeler Mitsubishi til at designe 2 hypersoniske antiskibsmissiler inden 2030

Glider hypersonisk e1634566222427

Efter at have opretholdt en forsvarsposition baseret på strenge midlers tilstrækkelige midler og en forsvarsindsats under tærsklen på 1 % af BNP under hele den kolde krig og derefter, har Japan siden midten af ​​det foregående årti påtaget sig at modernisere og styrke sit militær kapaciteter betydeligt, især ved at anskaffe midler, der hidtil er blevet betragtet som uforenelige med den japanske forfatning, såsom Izumo-klassens helikopterdestroyere omdannet til hangarskibe, der er i stand til at bruge militærfly F-35B kampkapacitet tabt af den japanske flåde siden 1945.

Siden 2021 og offentliggørelsen af ​​den nye hvidbog om forsvar, der identificerer Kina, men også Rusland som trusler, en status, der hidtil er forbeholdt Nordkorea, og som går ind for japansk støtte til amerikanske styrker i forbindelse med Taiwan-krisen, har Tokyo også forpligtet sig til betydeligt at øge sine investeringer i udviklingen af ​​forstyrrende militærsystemer, som omfatter droner, rettede energivåben, skinnevåben og også hypersoniske våben.

Sådan meddelte de japanske myndigheder for tre år siden lanceringen af ​​to hypersoniske missilprogrammer, den ene med et antiskibskald baseret på en semi-ballistisk bane, den anden bruger et hypersonisk svævefly til at ramme fjendens landmål.

Hvis udviklingen af ​​antiskibsmissilet ikke giver udfordringer uden for det teknologiske område, krævede udviklingen af ​​det hypersoniske angrebssystem mod jorden en vis fortolkning af den japanske forfatning, som forbyder såkaldte offensive våben, samt begrebet forebyggende strejker.

06b 02 skaleret e1686149816166
Beskrivende diagram over missilbanen for missilet bevæbnet med et hypersonisk svævefly til at ramme landmål præsenteret af det japanske forsvarsministerium

Uanset hvad, det japanske forsvarsministerium tildelte industrikontrakter vedrørende disse programmer, og udsendte en erklæring om emnet den 6. juni. Så virksomheden Mitsubishi Heavy Industries. Ltd blev tildelt den første fase af udviklingen af ​​det hypersoniske antiskibsmissil, der skal tages i brug i 2031, indtil 2026; samt første del frem til 2027, vedrørende udviklingsprogrammet for et hypersonisk land-strike svævefly, som skal tages i brug i 2030.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte på "Japan tildeler Mitsubishi til at designe 2 hypersoniske og anti-skibsmissiler inden 2030"

Kommentarer er lukket.