Mod råd fra det amerikanske luftvåben fortsætter Lockheed med at presse på for at placere LMXT / A330 tankskibet vendt mod Boeing KC-46

LMXT Lockheed Airbus

I begyndelsen af ​​marts sidste år annoncerede det amerikanske luftvåben sin beslutning om at bringe KCy-programmet tilbage, som har til formål at erstatte en del af de ældste KC-135 og KC-10 Extender tankfly, der stadig er i drift, til kun 75 enheder, mod 160 oprindeligt planlagte enheder.

Dette program, som skulle give anledning til konkurrence mellem Boeings KC-46 Pegasus, allerede valgt af USAF i 2011 som en del af KCx-programmet, og Lockheed-Martins LMXT tankskib baseret på A330 MRTT fra Airbus, blev derefter reduceret i volumen for at frigøre kreditter og ressourcer til KCz-programmet, at følge, hvilket burde tillade det design af en ny generation af tankskibe, der er i stand til at operere i et omstridt miljø.

Hvorom alting er, samtidig med reduktionen i volumen af ​​KCy-programmet, havde det amerikanske luftvåben også meddelt, at det havde til hensigt ikke at lancere konkurrence omkring dette program, og at henvende sig direkte til Boeing KC-46, så at opretholde en homogen flåde, der er lettere at vedligeholde.

Denne beslutning er naturligvis langt fra at tilfredsstille Lockheed-Martin, som tilsyneladende ikke har sagt sit sidste ord om dette emne, at få Pentagon til at vælge sin mester frem for Boeing.

Boeing KC 135 Stratotanker e1686145958484
Det amerikanske luftvåben justerer i dag mere end 380 KC-135 Stratotankere inklusive 240 inden for reservestyrkerne, der blev sat i drift mellem 1957 og 1965

Faktisk meddelte Lockheed-Martin, til mange informerede observatørers store overraskelse, gennem stemmen fra direktøren for LMXT-programmet, Larry Gallogly, at det havde valgt General Electrics CF6 turbojetmotor til at drive sin LMXT, og dermed US Air Force, at Den amerikanske luftfartsgigant havde ikke til hensigt at være tilfreds med en beslutning uden konkurrence fra Pentagon på dette område, mens dens fly ifølge LM tilbyder bedre ydeevne og pålidelighed end Boeing-konkurrentens.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

2 tanker til "Mod det amerikanske luftvåbens råd fortsætter Lockheed med at presse på for at placere LMXT/A330 tankskibet over for Boeing KC-46"

  1. […] Det amerikanske luftvåben har allerede udviklet et system af denne type, baseret på en højenergilaser kaldet SHIELD. Desværre for Boeing er det blevet betroet Lockheed-Martin, som er ingen ringere end dens eneste konkurrent til KCy-programmet, med et tilbud baseret på Airbus A330 MRTT. […]

Kommentarer er lukket.