Onsdag den 6. december 2023

Mod råd fra det amerikanske luftvåben fortsætter Lockheed med at presse på for at placere LMXT/A330 tankskibet mod Boeings KC-46

I begyndelsen af ​​marts sidste år meddelte det amerikanske luftvåben sin beslutning om at reducere KCy-programmet, som har til formål at erstatte en del af de ældste KC-135 og KC-10 Extender tankskibe, der stadig er i drift, til kun 75 fly . 160 enheder oprindeligt planlagt .

Dette program, som skulle give anledning til en konkurrence mellem KC-46 Pegasus fra Boeing, valgt af USAF allerede i 2011 som en del af KCx-programmet, og LMXT tankskibet fra Lockheed-Martin baseret på A330 MRTT fra Airbus var derefter reduceret i volumen for at frigøre kreditter og ressourcer til KCz-programmet, der følger, hvilket skulle gøre det i stand til at designe en ny generation af tankskibe, der er i stand til at operere i et omstridt miljø .

Under alle omstændigheder meddelte det amerikanske luftvåben samtidig med reduktionen i volumen af ​​KCy-programmet, at det havde til hensigt ikke at lancere en konkurrence omkring dette program, og at henvende sig direkte til Boeings KC-46. , for at opretholde en homogen flåde, der er nemmere at vedligeholde.

Denne beslutning er naturligvis langt fra at tilfredsstille Lockheed-Martin, som tilsyneladende ikke har sagt sit sidste ord om dette emne, for at få Pentagon til at vælge sin mester frem for Boeing.

Boeing KC 135 Stratotanker e1686145958484
Det amerikanske luftvåben stiller i øjeblikket på mere end 380 KC-135 Stratotankere, herunder 240 i reservestyrkerne, som kom i tjeneste mellem 1957 og 1965.

Faktisk meddelte Lockheed-Martin, til mange informerede observatørers store overraskelse, gennem stemmen fra direktøren for LMXT-programmet, Larry Gallogly, at den havde valgt General Electrics CF6 turbojet til at drive sin LMXT, og dermed tilkendegiver det amerikanske luftvåben, at Den amerikanske luftfartsgigant havde ikke til hensigt at være tilfreds med en beslutning uden konkurrence fra Pentagon på dette område, mens dens fly ifølge LM tilbyder bedre ydeevne og pålidelighed end konkurrenten Boeing.


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

2 kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler