Den norske generalstab forventer en yderligere magtstigning i de russiske hære i de kommende år

IAssen klassificerer NATO vs Rusland spændinger | Maritim Patrol Luftfart | Russisk-ukrainsk konflikt

Det er nu kun bestridt af nogle få ubetingede tilhængere af Moskva, de russiske hære har lidt betydelige tab i Ukraine. Altså ifølge Oryx-referencestedet, ville disse nu have mistet (ødelagt, fanget eller beskadiget) i kamp mere end 10.000 større udstyrsstykker, herunder mere end 2000 kampvogne, næsten 3500 pansrede kampkøretøjer, mere end 900 artillerisystemer eller 170 fly og helikoptere og mere end en dusin militærskibe.

Hvad angår de menneskelige tab, som er meget sværere at vurdere, ville de være omkring 180.000 dræbte, sårede og savnede siden konfliktens start.

For mange europæiske lande er disse tab så store, at det nødvendigvis vil tage lang tid for Moskva at rekonstruere en konventionel væbnet styrke, der er tilstrækkelig til at komme og true NATO og dets naboer.

Sådan har de store europæiske hære, franske, tyske, italienske eller britiske, forpligtet sig til en indsats, som naturligvis har til formål at reagere på truslens udvikling og tilbagevenden af ​​risiciene for store konventionelle konflikter i Europa, men dette over en relativt lang tidsramme, det vil sige over ti eller femten år, hvilket er den anslåede tid, det tager for Rusland at komme sig over den ukrainske katastrofe, uanset udfaldet af denne konflikt.

over for de russiske hære valgte den norske stab Leopard 2A8
Leopard 2A7 (venstre) og K2 Black Panther (højre) var ligeligt matchede under test i Norge. Det er dog den tyske kampvogn, som blev valgt af Oslo til at erstatte Leopard 2A4 i drift

For de øst- og nordeuropæiske lande er udsigterne dog meget forskellige. Det mest åbenlyse eksempel, selvom det formentlig er overdrevent, er ingen ringere end Polen, som i flere måneder har gjort en kolossal indsats for at forsyne landet med konventionel militær magt, der om nødvendigt uden hjælp fra dets europæiske allierede kan dæmme den russiske trussel. Ved at blive lavet.

Uden de åbenlyse udskejelser fra Warszawa deles denne bekymring om en genopblussen af ​​den russiske trussel meget hurtigere end forudset i Paris, Berlin eller Rom, også af landene i Nordeuropa og Skandinavien, som også er engageret i en stor indsats. i denne forbindelse.

Dette er især tilfældet for Norge, som trods en lille befolkning på godt 5 millioner indbyggere har en bemærkelsesværdig militær magt med næsten 25.000 mænd og kvinder i hæren, delvist leveret af en ikke-obligatorisk militærtjeneste.

Frem for alt er de norske væbnede styrker særligt veludstyrede, med omkring halvtreds Leopard 2A4 tunge kampvogne, der snart vil blive erstattet af Leopard 2A7+ understøttet af 160 CV90 infanteri kampvogne, omkring tredive K9 selvkørende kanoner beskyttet af et jord-til-luft batteri NASAMS samledes i en kampbrigade på 4500 mand. Luftvåbnet stiller med omkring halvtreds F16 og F-35A jagerfly, fem P-5A Poseidon maritime patruljefly og omkring fyrre helikoptere.

Med mere end 80.000 km kyststrækning på grund af sin meget specifikke geografi, rig på fjorde, har Norge også en stærk flåde med 4000 soldater, og frem for alt i dag stiller med 6 Ula-klasse ubåde, 4 Fritjof-klasse 5300 tons fregatter (efter tab af 5. enhed, Helge Ingstad-fregatten i juni 2019), samt 6 Skjold-klasse missilkorvetter, 4 Alta-klasse minekrigsfartøjer (2 ) og Oksøj samt et stort logistikfartøj, Maud.

F311 Roald Amundsen nansen klasse fregat NATO vs Rusland spændinger | Maritim Patrol Luftfart | Russisk-ukrainsk konflikt
Den kongelige norske flåde opstiller i dag 4 fregatter af Fritjof Nansen-klassen

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte: "Den norske generalstab forventer en yderligere stigning i styrken af ​​de russiske hære i de kommende år"

Kommentarer er lukket.