Den amerikanske hær registrerede en 155 mm artilleriild ud over 100 km

XM1299 ERCA US artilleri e1651593048453

Den amerikanske hær meddelte, at den havde affyret 155 mm artilleri ud over det symbolske 100 km-mærke, mens langdistanceartilleriets rolle blev demonstreret igen under konflikten i Ukraine.

Stillet over for den hurtige udvikling af de kinesiske hæres kapaciteter, og i mindre grad af de russiske, nordkoreanske og iranske hære, lancerede den amerikanske hær i 2017, ligesom de andre amerikanske hære, et omfattende program med det formål at udvikle dens organisation og sit udstyr fra en model, der er optimeret til de seneste 20 års oprørsbekæmpelse, til en model, der er tilpasset til højintensivt engagement, som under den kolde krig.

Blandt de store udviklingsemner er flere nøgleprogrammer dukket op, såsom Future Vertical Lift, som har til formål at erstatte luftudstyr (helikoptere og droner) i drift med Future Long Range Air Assault (FLRAA) og Future Attack and Reconnaissance Aircraft-programmerne (FARA). ), fortætningen af ​​luftværns- og antidronesystemer med Gardian- og MEHEL-programmerne, eller endda udskiftning af Bradley-infanterikampvogne med programmet Optionally Manned Fighting Vehicle, eller OMFV.

Rollen af ​​155 mm artilleri i Ukraine

Som det var tilfældet i begyndelsen af ​​70'erne med BIG 5-superprogrammet, påtog den amerikanske hær sig også at erstatte sine artilleri- og fjendens dybdeangrebskapaciteter, især gennem Extended Range Cannon Artillery-programmet eller ERCA.

Det er rigtigt, at på dette område, hvis Lockheed-Martins HIMARS har vist sig meget effektiv i Ukraine, har dette ikke været tilfældet med de M109'er, som Kyiv blev tilbudt af dets europæiske allierede. Disse er således på dokumenteret vis intet mindre end 21 italienske, britiske og norske M109'ere, der blev ødelagt eller beskadiget siden begyndelsen af ​​konflikten, men også mere end halvtreds M777 bugserede kanoner tilbudt af USA, mod kun én tysk Pzh 2000 og to beskadigede franske Cæsar-kanoner.

Amerikansk 155 mm artilleri
M109'erne sendt til Ukraine har en kamprækkevidde på 25 km, 30 km med raketstøttede granater og 40 km ved hjælp af Excalibur-granater.

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

3 tanker til "Den amerikanske hær registrerede 155 mm artilleriild ud over 100 km"

  1. […] artilleri baseret på chassiset på M109 udstyret med en ny 155 mm og 58 kaliber kanon, der gør det muligt at øge rækkevidden af ​​systemet betydeligt, og som har været genstand for adskillige "bruger"-modifikationer uden at komme til at støde dens […]

  2. […] testene udført af den amerikanske hær, et rør på 155 mm.58 kaliber gør det muligt at nå en rækkevidde på 70 km med svævende granater […]

Kommentarer er lukket.