Torsdag den 7. december 2023

US Army registrerede 155 mm artilleriild ud over 100 km

Den amerikanske hær meddelte, at den havde affyret 155 mm artilleri ud over det symbolske 100 km-mærke, mens langdistanceartilleriets rolle blev demonstreret igen under konflikten i Ukraine.

Stillet over for hurtige udviklinger i de kinesiske hæres kapaciteter, og i mindre grad de russiske, nordkoreanske og iranske hære, lancerede den amerikanske hær i 2017, ligesom de andre amerikanske hære, et omfattende program med det formål at udvikle sin organisation og udstyr fra en model, der er optimeret til oprørsbekæmpelse gennem de sidste 20 år, hen imod en model tilpasset højintensivt engagement, som under den kolde krig.

Blandt de store udviklingsområder er flere nøgleprogrammer dukket op, såsom Future Vertical Lift, som har til formål at erstatte luftudstyr (helikoptere og droner) i drift med Future Long Range Air Assault (FLRAA) og Future Attack and Reconnaissance Aircraft-programmer. (FARA), fortætningen af ​​luftværns- og antidronesystemer med Gardian- og MEHEL-programmerne, eller udskiftning af Bradley-infanterikampkøretøjer med programmet Optionally Manned Fighting Vehicle eller OMFV.

Rollen af ​​155 mm artilleri i Ukraine

Som det var tilfældet i begyndelsen af ​​1970'erne med BIG 5-superprogrammet, forpligtede den amerikanske hær sig også til at erstatte sine artilleri- og fjendens dybdeangrebskapaciteter, især gennem Extended Range Cannon Artillery-programmet eller ERCA.

Det er rigtigt, at hvis Lockheed-Martins HIMARS på dette område viste sig at være meget effektiv i Ukraine, var dette ikke tilfældet med de M109'er, som Kyiv blev tilbudt af dets europæiske allierede. Således er på dokumenteret vis ikke mindre end 21 italienske, britiske og norske M109'ere blevet ødelagt eller beskadiget siden starten af ​​konflikten, men også mere end halvtreds M777 bugserede kanoner tilbudt af USA, sammenlignet med kun en tysk Pzh 2000 og to franske Cæsarkanoner beskadiget.

Amerikansk 155 mm artilleri
M109'erne sendt til Ukraine har en kamprækkevidde på 25 km, 30 km med raketstøttede granater og 40 km ved hjælp af Excalibur-granater.

LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

3 kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler