Forsvarsministeriet ønsker at udvikle Rafale F5 sammen med "Club Rafale" for 2030

Neuron kampdronen under en testflyvning med en Rafale e1684749975607

Hvis den nye franske militærprogrammeringslov 2024-2030 under dens indledende præsentation kunne virke kedelig og uden vægtning, blev den væsentligt uddybet under parlamentsdebatterne, både på grund af ændringsforslag fra parlamentarikerne selv, kun ved ændringsforslag og præciseringer foretaget af den Ministeriet for de væbnede styrker selv, især omkring Rafale F5-programmet.

Sådan blev flere nøgleprogrammer bekræftet, såsom den nye generation hangarskib, mens budgetrammen blev konsolideret til 413 milliarder euro, og ministeriet for de væbnede styrker åbnede vejen for andre muligheder. , såsom et andet hangarskib eller undervandskampdroner.

Rafale fik også stor opmærksomhed. For et par dage siden før landsmødet fremlagde Forsvarsministeriet således et ændringsforslag, der har til formål at føre tilsyn med udviklingen af ​​programmet, især af F5-versionen, som skal have fornyet kapacitet i forhold til datafusion, men også nye evner. , såsom undertrykkelsen af ​​modstanderens antiluftskyts forsvar, og især det med at udvikle sig sammen med kampdroner udviklet fra Neuron-programmet.

Men hvis denne ændring specificerede, at arbejdet med Rafale F5 og dens kampdrone skulle begynde og fortsættes på den kommende LPM, forudså alle, inklusive CEO for Dassault Aviation, at blive taget i brug omkring 2035.

Rafale F5 vil integrere en kampdrone afledt af Neuron
Rafale F5 vil integrere en kampdrone afledt af Neuron

Forespurgt om dette emne af medlemmerne af Senatets kommission for de væbnede styrker og internationale anliggender fremlagde ministeren for de væbnede styrker Sebastien Lecornu i går en tidsplan, men også en programmatisk tilgang, meget mere ambitiøs.

Det er således ifølge ministeren ikke en del, men hele F&U-arbejdet at føde Rafale F5 og kampdronen afledt af Neuronen, som skal udføres på den fremtidige LPM 2024-2030, hvilket forudsætter, som han har udtrykkeligt bekræftet, at de to enheder vil tages i brug i 2030, eller i det mindste i begyndelsen af ​​den kommende LPM.

Denne udtalelse, som naturligvis er mere end velkommen, er ikke den største overraskelse ved denne høring af ministeren. For at udvikle de nye fly og finansiere dem agter ministeren faktisk at anmode "Club Rafale", dvs. de tilstedeværende operatører (Egypten, Qatar, Indien, Grækenland) og at komme (Indonesien, Kroatien, De Forenede Arabiske Emirater United) enhed, for at deltage i denne kritiske udvikling af programmet.

Hvis det foreløbig nok kun er en potentiel åbning nævnt af Sebastien Lecornu, repræsenterer denne meddelelse alligevel utvivlsomt et dybtgående paradigmeskifte omkring Rafale-programmet og mere generelt i den måde, Frankrig fremover forestiller sig de relationer, det agter at opretholde med operatører af dets våbensystemer.

Græsk Rafale
Grækenland er sandsynligvis en glimrende kandidat til at deltage i den fælles udvikling af Rafale F5

Traditionelt opdeler Frankrig faktisk kunderne af sit forsvarsmateriel i to svagt porøse kategorier. På den ene side er der partnerne, oftest nære europæiske lande, som udstyret er co-produceret med, som det er tilfældet med Storbritannien inden for missiler og krigsførelse under havet, Tyskland og Spanien inden for området. kampfly og kampvogne, eller Italien i flådefeltet og jord-til-luft missiler.

De andre er brugerkunder, som det er muligt at samarbejde med på ad hoc-basis, men som næsten aldrig bliver spurgt eller endda konsulteret, når det kommer til at opgradere udstyret i tjeneste i de franske hære.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

6 tanker til “Forsvarsministeriet ønsker at udvikle Rafale F5 sammen med “Club Rafale” for 2030”

  1. […] Inden for rammerne af de parlamentariske drøftelser, der danner rammen om den næste afstemning om den militære programmeringslov 2024-2030, fremsatte ministeriet for de væbnede styrker den 16. maj en ændring, der havde til formål at præcisere den indsats, der vil blive udført for Rafale-programmet , og især vedrørende den nye F5-version, som vil blive udviklet i løbet af denne periode, til at tage i brug omkring 2035 i første omgang, derefter specificeret til 2030. […]

  2. […] Η Γαλλία «χωρίζει τους πελάτες του αμυντικού εξοπλισμοτ εξοπλισμος το γορίες. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι εταίροι, οι πιο συχνά στ΂ενα ες με τις οποίες ο εξοπλισμός συμπαράγεται, όπως συνοβαιεεννοβαιίε Βασίλειο στον τομέα των πυραύλων και του υποθαλάσσιου πονέεμοηαέεμοηα και την Ισπανία στον τομέα των μαχητικών αεροσ καφών και των αρμάτων μάχης ή την Ιταλία στο ναυτικό πεδίο και οιος και ο΁ος -αέρος », σημειώνει το συνδρομομητικό, γαλλικό αμυντικό σά med.a. […]

  3. […] Det er netop den europæiske missilproducent, der under et interview givet inden for rammerne af Paris Air Show 2023 afslørede en hel del information om den drone, der i øjeblikket er under udvikling, samt om den brug, der vil blive gjort af det vil blive lavet og den betydelige operationelle merværdi, det vil tilføre SCAF-programmet, men sandsynligvis også til Rafale F5. […]

Kommentarer er lukket.