Lørdag den 2. marts 2024

Forsvarsministeriet ønsker at udvikle Rafale F5 sammen med "Club Rafale " for 2030

- Annonce -

Hvis den nye franske militærprogrammeringslov 2024-2030 under dens indledende præsentation kunne virke kedelig og uden betoning, blev den udvidet betydeligt under de parlamentariske debatter, både på grund af ændringsforslag, der kom fra parlamentarikerne selv. af Forsvarsministeriet selv, især omkring Rafale F5-programmet.

Sådan blev flere nøgleprogrammer bekræftet, såsom den nye generation hangarskib, mens budgetrammen blev konsolideret til 413 milliarder euro, og ministeriet for de væbnede styrker åbnede vejen for andre muligheder. , såsom et andet hangarskib eller undervandskampdroner.

- Annonce -

Rafale har også fået meget opmærksomhed Rafale Forsvarsministeriet fremlagde således for få dage siden før landsmødet et ændringsforslag, der har til formål at regulere udviklingen af ​​programmet, især F5-versionen, der skal have fornyede muligheder i forhold til datafusion, men også nye muligheder, bl.a. såsom undertrykkelsen af ​​modstanderens antiluftskyts forsvar, og især det med at udvikle sig sammen med kampdroner udviklet fra Neuron-programmet .

Men hvis denne ændring specificerede, at arbejdet med Rafale F5 og dens kampdrone skulle begynde og fortsættes i løbet af den kommende LPM, forudså alle, inklusive CEO for Dassault Aviation, at blive taget i brug omkring 2035.

Rafale F5 vil integrere en kampdrone afledt af Neuron
Rafale F5 vil integrere en kampdrone afledt af Neuron

Forespurgt om dette emne af medlemmerne af Senatets udvalg for de væbnede styrker og internationale anliggender præsenterede ministeren for de væbnede styrker Sebastien Lecornu i går en tidsplan, men også en programmatisk tilgang, meget mere ambitiøs.

- Annonce -

Ifølge ministeren er det således ikke kun en del af hele F&U-arbejdet at føde Rafale F5 og kampdronen afledt af Neuronen, som skal udføres på den fremtidige LPM 2024-2030, hvilket forudsætter, som det har udtrykkeligt bekræftet, at de to enheder vil tages i brug i 2030, eller i det mindste i begyndelsen af ​​den kommende LPM.

Denne udtalelse, som naturligvis er mere end velkommen, er ikke den største overraskelse ved denne høring af ministeren. For at udvikle de nye enheder og finansiere dem har ministeren til hensigt at anmode om " Rafale klubben", det vil sige de nuværende operatører (Egypten, Qatar, Indien, Grækenland) og fremtiden (Indonesien, Kroatien, Arabiske Emirater Unis) af enheden for at deltage i denne kritiske udvikling af programmet.

Hvis dette for øjeblikket sandsynligvis kun er en potentiel åbning nævnt af Sebastien Lecornu, repræsenterer denne meddelelse alligevel utvivlsomt en dybtgående ændring af paradigme omkring Rafale programmet, og mere generelt i den måde, som Frankrig nu forestiller sig de relationer, det agter at opretholde. med operatørerne af dets våbensystemer.

- Annonce -
RAfale Grækenland Militær planlægning og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Grækenland er sandsynligvis en glimrende kandidat til at deltage i den fælles udvikling af Rafale F5

Traditionelt opdeler Frankrig faktisk kunderne af sit forsvarsmateriel i to svagt porøse kategorier. På den ene side er der partnerne, oftest nære europæiske lande, som udstyret er co-produceret med, som det er tilfældet med Storbritannien inden for missiler og undervandskrigsførelse, fra Tyskland og Spanien inden for kamp. fly og kampvogne, eller fra Italien i flådefeltet og jord-til-luft missiler.

De andre er brugerkunder, som det er muligt at samarbejde med lejlighedsvis, men som næsten aldrig bliver opfordret eller endda konsulteret, når det kommer til at udvikle det udstyr, der er i tjeneste i de franske hære.


LOGO meta forsvar 70 Militær planlægning og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

6 kommentarer

  1. […] Som en del af de parlamentariske drøftelser omkring den næste afstemning om loven om militærprogrammering 2024-2030 fremlagde ministeriet for de væbnede styrker en ændring den 16. maj, der havde til formål at præcisere den indsats, der vil blive udført for Rafale programmet, og i særdeleshed vedrørende den nye F5-version, som vil blive udviklet i denne periode, til at tage i brug omkring 2035 i første omgang, derefter specificeret til 2030. […]

  2. [...] ηγορίες. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι εταίροι, οέιο συχνά στ΂ενα χώρες με τις οποίες ο εξοπλισμός συμπαράγεται, όπως σϹεαεται μ ένο Βασίλειο στον τομέα των πυραύλων και του υποθαλάσσιοτλάσσιοτ νία και την Ισπανία στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών καν των αρμάτων σημ ή την Ιταλία στο ναυτικό πεδίο και οννοτοτο μητικό, γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defense.fr. […]

  3. […] Det er netop den europæiske missilproducent, der under et interview givet som en del af Paris Air Show i 2023 afslørede en masse information om den drone, der i øjeblikket er under udvikling, såvel som om den brug, den kan bruges. og den betydelige operationelle merværdi, som det vil tilføre FCAS-programmet, men sandsynligvis også til Rafale F5. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler