Det kinesiske folks befrielseshær står også over for alvorlige rekrutterings- og fastholdelsesproblemer

PLA Drill Planification et plans militaires | Analyses Défense | Communication institutionnelle défense

Hvis du er en fast læser af Meta-defense, ved du det spørgsmålet om menneskelige ressourcer est devenue, ces dernières années, un enjeu majeur pour la plupart des armées occidentales qui font face simultanément à 3 facteurs dégradants leurs effectifs. C’est également le cas de l’Armée Populaire de Libération chinoise.

A la baisse des candidatures, en partie liée à la fin de la conscription dans de nombreuses armées européennes, mais également à une opinion publique moins sensible aux questions de défense, s’ajoute en effet d’importantes difficultés pour recruter les candidats ayant le profil attendu par les armées, tant du fait de la technologisation croissante de tous les postes requérant des personnels ayant un bagage scolaire plus élevé, que de la sédentarisation croissante des populations, créant davantage de difficultés pour les candidats pour atteindre les critères physiques requis pour le métier des armes.

Outre les difficultés à recruter, les armées occidentales peinent à fidéliser les militaires sous contrat, beaucoup d’entre eux décidant de ne pas renouveler leur engagement à la fin de leur premier ou de leur second contrat, créant d’immenses difficultés pour bâtir la pyramide des âges et des grades consubstantielles d’une force armée efficace.

Dans ce domaine, les armées font face à la concurrence du marché de l’emploi civil, particulièrement friand des compétences acquises par les militaires et offrant des profils de carrière à la fois mieux rémunérés et bien moins contraignants qu’au sein des forces.

ordre serre Armee de terre Planification et plans militaires | Analyses Défense | Communication institutionnelle défense
De fleste vestlige hære støder i dag på vanskeligheder med at opretholde og sikre fornyelse af deres arbejdsstyrke

Man skulle have troet, at denne situation kun påvirkede de vestlige demokratiers hære. Dette er ikke tilfældet. Faktisk ser Folkets Befrielseshær også ud til at støde på stigende problemer med at fastholde sit antal og sikre loyalitet blandt soldater under kontrakt. På grund af sin traditionelle uigennemsigtighed kommunikerer APL naturligvis ikke åbent om dette emne. Men adskillige overensstemmende og samtidige oplysninger, præsenteret i en analyse offentliggjort på det amerikanske site DefenseOne, vidner om denne situation.

Faktisk i april sidste år blev "værnepligtsreglerne", som regulerer kinesisk værnepligt, som uddanner mere end halvdelen af ​​PLA's personel til en to-årig militærtjeneste, væsentligt revideret af den kinesiske centrale militærkommission. Lad os huske på, at ifølge den kinesiske officielle tale, hvis værnepligten er obligatorisk, vedrører den kun et meget svagt antal unge i samme aldersgruppe.

På den ene side har PLA reduceret sit format betydeligt i løbet af de sidste 30 år for at bevæge sig fra en massebaseret defensiv hær med mere end 4,5 millioner mand til en moderne og meget professionaliseret hær på 2 millioner soldater, som vestlige hære. Til gengæld var de frivillige til deres værnepligt så mange, at den tvangspligtige værnepligt kun ramte en meget lille del af samme aldersgruppe. Men det var før.

På trods af en befolkning på over 1,4 milliarder, kæmper Kina for at forsyne People's Liberation Army med det antal, det har brug for
På trods af en befolkning på over 1,4 milliarder, kæmper Kina for at forsyne PLA med den arbejdskraft, det har brug for

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

3 tanker til “Den kinesiske folkebefrielseshær står også over for alvorlige rekrutterings- og fastholdelsesproblemer”

  1. […] til de europæiske og nordamerikanske kontinenter. Som vi diskuterede for kort tid siden, støder også den kinesiske folks befrielseshær på visse vanskeligheder, især p..., efter at have fået landets myndigheder til i høj grad at skærpe sanktionerne for dem, der ønsker at […]

  2. […] grunden til, at de kinesiske myndigheder i foråret annoncerede vigtige udviklinger vedrørende kriterierne og forpligtelserne omkring værnepligten, som i dag yder mere end 70 % af PLA's personel gennem militærtjeneste på 2 […]

Kommentarer er lukket.