Det kinesiske folks befrielseshær står også over for alvorlige rekrutterings- og fastholdelsesproblemer

PLA boremaskine

Hvis du er en fast læser af Meta-defense, ved du det spørgsmålet om menneskelige ressourcer er i de senere år blevet et stort problem for de fleste vestlige hære, som samtidig står over for 3 faktorer, der nedbryder deres arbejdsstyrke. Dette er også tilfældet med det kinesiske folks befrielseshær.

Ud over faldet i ansøgninger, dels forbundet med afslutningen af ​​værnepligten i mange europæiske hære, men også til en offentlig mening, der er mindre følsom over for forsvarsspørgsmål, er der faktisk betydelige vanskeligheder med at rekruttere kandidater med den profil, som de væbnede styrker forventer, både på grund af den stigende teknologiisering af alle stillinger, der kræver personale med en højere uddannelsesbaggrund, og den voksende sedentarisering af befolkninger, hvilket skaber flere vanskeligheder for kandidater med at nå de fysiske kriterier, der kræves for jobvåben.

Ud over vanskelighederne med at rekruttere, kæmper vestlige hære for at beholde soldater under kontrakt, mange af dem beslutter sig for ikke at forny deres forpligtelse i slutningen af ​​deres første eller anden kontrakt, hvilket skaber enorme vanskeligheder med at bygge pyramiden. en effektiv væbnet styrke.

På dette felt møder hærene konkurrence fra det civile arbejdsmarked, som er særligt glade for de kompetencer, militæret erhverver, og som tilbyder karriereprofiler, der både er bedre betalt og langt mindre restriktive end i styrkerne.

lukke orden hær
De fleste vestlige hære støder i dag på vanskeligheder med at opretholde og sikre fornyelse af deres arbejdsstyrke

Man skulle have troet, at denne situation kun påvirkede de vestlige demokratiers hære. Dette er ikke tilfældet. Faktisk ser Folkets Befrielseshær også ud til at støde på stigende problemer med at fastholde sit antal og sikre loyalitet blandt soldater under kontrakt. På grund af sin traditionelle uigennemsigtighed kommunikerer APL naturligvis ikke åbent om dette emne. Men adskillige overensstemmende og samtidige oplysninger, præsenteret i en analyse offentliggjort på det amerikanske site DefenseOne, vidner om denne situation.

Faktisk i april sidste år blev "værnepligtsreglerne", som regulerer kinesisk værnepligt, som uddanner mere end halvdelen af ​​PLA's personel til en to-årig militærtjeneste, væsentligt revideret af den kinesiske centrale militærkommission. Lad os huske på, at ifølge den kinesiske officielle tale, hvis værnepligten er obligatorisk, vedrører den kun et meget svagt antal unge i samme aldersgruppe.

På den ene side har PLA reduceret sit format betydeligt i løbet af de sidste 30 år for at bevæge sig fra en massebaseret defensiv hær med mere end 4,5 millioner mand til en moderne og meget professionaliseret hær på 2 millioner soldater, som vestlige hære. Til gengæld var de frivillige til deres værnepligt så mange, at den tvangspligtige værnepligt kun ramte en meget lille del af samme aldersgruppe. Men det var før.

På trods af en befolkning på over 1,4 milliarder, kæmper Kina for at forsyne People's Liberation Army med det antal, det har brug for
På trods af en befolkning på over 1,4 milliarder, kæmper Kina for at forsyne PLA med den arbejdskraft, det har brug for

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

3 tanker til “Den kinesiske folkebefrielseshær står også over for alvorlige rekrutterings- og fastholdelsesproblemer”

  1. […] til de europæiske og nordamerikanske kontinenter. Som vi diskuterede for kort tid siden, støder også den kinesiske folks befrielseshær på visse vanskeligheder, især p..., efter at have fået landets myndigheder til i høj grad at skærpe sanktionerne for dem, der ønsker at […]

  2. […] grunden til, at de kinesiske myndigheder i foråret annoncerede vigtige udviklinger vedrørende kriterierne og forpligtelserne omkring værnepligten, som i dag yder mere end 70 % af PLA's personel gennem militærtjeneste på 2 […]

Kommentarer er lukket.