Søndag den 3. december 2023

Den britiske forsvarsindustri ved ikke længere, hvordan man bygger højtydende artillerikanoner

Når vi præsenterer en kampvogn eller et artillerisystem, er det almindeligt at fremhæve betjeningen af ​​dets automatiske ladesystem, hvilket giver den en høj skudhastighed, her sigte- eller pegesystemet fra den nye generation, der tilbyder øget præcision, eller endda selve ammunitionen , der er i stand til at gennembore den bedste rustning eller ramme dens mål med præcision fra flere titusinder af kilometer.

Alligevel er en af ​​de mest avancerede og komplekse komponenter i disse våbensystemer at designe og bygge ingen ringere end selve artillerirøret.

Jo mere effektive artillerisystemerne er, uanset om det er anspændt beskydning som for kampvogne, eller klokkeskydning til haubitser og artillerikanoner, jo mere skal de modstå termiske og mekaniske begrænsninger . ERCA-programmet er i dag hårdt konfronteret .

Faktisk kræver design og fremstilling af et artillerirør højteknologiske færdigheder og knowhow, både hvad angår metallurgi og teknik. Og ligesom alle avancerede teknologier og knowhow er det vigtigt for de industrifolk, der ejer dem, at udøve og udvikle deres færdigheder, for at holde dem operationelle.

Denne barske regel er netop dukket op på den offentlige scene på tværs af Kanalen. Mens London sendte Challenger 2 kampvogne og AS90 155 mm artillerisystemer til Ukraine for at støtte den igangværende ukrainske modoffensiv, så det ud til, at den britiske hær skulle kannibalisere sine egne kampvogne og systemer. resterende artilleri, når det kommer til at erstatte rørene til disse to udstyrsstykker i Ukraine. Faktisk har britisk industri ikke længere kompetencen til at producere nye artillerirør ud over små kaliber.

AS90 britiske hær

LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler