Den britiske forsvarsindustri ved ikke længere, hvordan man bygger højtydende artillerikanoner

British Challenger 1 e1686322379683

Når man præsenterer en kampvogn eller et artillerisystem, er det almindeligt at fremhæve funktionen af ​​dets automatiske ladesystem, hvilket giver den en høj skudhastighed, her sigte- eller pegesystemet fra den nye generation, der tilbyder øget præcision, selv ammunitionen i sig selv at gennembore den bedste rustning eller ramme dens mål med præcision på flere titusinder af kilometer.

Alligevel er en af ​​de mest avancerede og komplekse komponenter til at designe og bygge af disse våbensystemer ingen ringere end selve artillerirøret.

Jo mere effektive artillerisystemerne er, uanset om det er lige skydning som for kampvogne, eller klokkeskydning for haubitser og artillerikanoner, jo mere skal de modstå termiske og mekaniske belastninger. de amerikanske teams, der arbejder på ERCA-programmet, står nu over for hårde.

Faktisk kræver design og fremstilling af et artillerirør højteknologiske færdigheder og knowhow, både hvad angår metallurgi og teknik. Og ligesom alle avancerede teknologier og knowhow er det vigtigt for de producenter, der ejer dem, at udøve og udvikle deres færdigheder for at holde dem operationelle.

Denne barske regel er netop blevet inviteret til den offentlige scene på tværs af Kanalen. Da London sendte Challenger 2 kampvogne og AS90 155 mm artillerisystemer til Ukraine for at støtte den igangværende ukrainske modoffensiv, så det ud til, at den britiske hær blev nødt til at kannibalisere sine egne kampvogne og artillerisystemer. udskiftning af rørene til disse to udstyrsstykker i Ukraine. Den britiske industri har nemlig ikke længere kompetencen til at producere nye artillerirør ud over de små kalibere.

AS90 britiske hær

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus