Beijing forsøger at forsone sig med Thailand om forsvaret efter USA's afslag på F-35

Kina øger sine tilnærmelser til Thailand med hensyn til forsvar, efter at USA for et par dage siden nægtede at eksportere F-35 jagerflyet til Bangkok.

Under hele den kolde krig, og især under Vietnamkrigen, havde Thailand været en af ​​Washingtons mest loyale allierede, der gik så langt som at være vært for US Air Force jagereskadroner på sine luftbaser, uden hvilke de amerikanske hære kun kunne have regnet med jetflyene ombord på US Navy hangarskibe for at sikre deres dækning.

Efter den kolde krig frigjorde Bangkok sig imidlertid fra amerikansk tilsyn for at indtage en mere neutral holdning, hvilket især åbnede vejen for en tilnærmelse til Moskva og især Beijing.

Kina var således fra 2009 den næststørste udenlandske investor her i landet, samtidig med at den amerikanske økonomiske og militære tilstedeværelse fortsatte med at falde. Denne tilnærmelse kulminerede i 2010'erne med underskrivelsen af ​​flere våbenkontrakter med kinesiske producenter, med det formål at erhverve både landudstyr (VT-4 tunge kampvogne, VN-1 infanteri kampvogne, VLS DTI-1G og SR-4) og i flådefeltet (S-26T ubåde, angrebstype 071E, fregatter Type 053).

Indtil nu havde Bangkok dog systematisk givet fortrinsret til amerikanske og vestlige systemer vedrørende udstyr til dets luftstyrker, hvor sidstnævnte især implementerede 11 Saab Gripen C/D'er, 51 F-16'er og omkring tredive F-5'er til sin jagerflåde.

royal thai army vt 4 mbt 3000 hovedkampvogn 1 Militære alliancer | Jagerfly | Flash forsvar
Thailand bruger i øjeblikket omkring tredive VT-4 (MBT 3000) tunge tanke af kinesisk design

Det er netop for at erstatte disse forældede fly, at Royal Thai Air Force begyndte at lede efter en ny jagermodel.

I lang tid, Gripen blev betragtet som favorit i denne konkurrenceindtil januar 2022, Chief Air Marshal Napadej Dhupatemiya meddelte til alles overraskelse, at han havde til hensigt at henvende sig til den amerikanske F-35A, betragtes som mere effektiv og økonomisk end det svenske fly.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Alliances militaires | Aviation de chasse | Flash Défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler