Hvorfor Rafale Vil F5 være mere attraktiv end F-35 i 2030 og fremover? Del 2/2

Hvis Rafale F5 vil være i stand til at stole på nye egenskaber og ydeevner, der er specifikke for enheden, den vil også drage fordel af et fornyet operationelt, industrielt og kommercielt miljø, for potentielt at give det overtaget i forhold til konkurrerende tilbud, og især Lockheed-Martin F - 35 Lightning II, fra 2030.

I næsten to årtier nu, internationale konkurrencer mellem jægeren Rafale fra den franske Dassault Aviation, og F-35 fra den amerikanske Lockheed-Martin, har systematisk vendt sig til fordel for sidstnævnte, til det punkt, at det amerikanske fly i dag er ved at blive en reel standard for europæiske luftstyrker, til stor ærgrelse for flyproducenterne på det gamle kontinent.

Men den nye version af Rafale, betegnet F5, som skal tages i brug fra 2030, kan dybt ændre den operationelle og kommercielle magtbalance mellem disse to fly i de kommende år og årtier.

dans den første del af denne artikel, undersøgte vi to kriterier for denne udvikling, transformationen af Rafale i Air Combat System med F5-versionen på den ene side, og ankomsten af ​​Neuron- og Remote Carrier-kampdronerne på den anden side, hvilket sletter styrkerne ved F-35A, mens de forværrer det franske jagerfly.

Rafale Fransk og amerikansk F35A ved ventepunktet Fighter aviation | Forsvarsanalyse | Atom våben

I denne anden del vil vi behandle 3 andre hovedområder, der vil påvirke denne magtbalance: de nye kapaciteter og nye ammunition i Rafale F5; klubbens udseende Rafale og fremkomsten af ​​en ny fransk kommerciel og industriel strategi, og endelig indflydelsen af ​​stigningen i F-35 ejerskabsomkostninger på fremtidige konkurrencer.

3- De nye kapaciteter og nye ammunition af Rafale F5

Udover selve dronerne Rafale F5 vil blive udstyret med ny ammunition og nye kapaciteter, som vil gøre det muligt for den at overvinde visse relative svagheder sammenlignet med F-35. Dette er især tilfældet inden for undertrykkelse af fjendens luftværn, som det er almindeligt at henvise til med akronymet SEAD, som, som vi har gentaget flere gange siden 2018, repræsenterede et betydeligt hul i det operationelle udvalg af Rafale indtil nu.

Hvis sammensætningen af ​​denne kapacitet, som vil blive begavet Rafale F5 er endnu ikke officielt præsenteret, kan vi antage, at den vil være baseret på fælles brug af radar-jammere ud over flyets selvforsvarssystemer, for at give det mulighed for at omfatte andre enheder i sin beskyttelsesboble, som samt en eller flere anti-stråling ammunition, designet til at hæve modstanderens radarstråle for at ødelægge den.

Le Rafale F5 vil have ny ammunition
FMC'en skal erstatte SCALP krydsermissilet, som udstyrer Rafale af Air and Space Force og Naval Aeronautics i dag

Le Rafale F5 vil også blive designet til at implementere de nye fransk-britiske missiler FMC (Future Cruise Missile) og FMAN (Future Anti-Ship Missile), som henholdsvis vil erstatte SCALP/Storm Shadow krydsermissilerne på den ene side og AM39 Exocet på den anden side.

Disse to langrækkende præcisionsammunition, som i øjeblikket er ved at blive designet, vil have avancerede egenskaber, såsom stealth eller hypersonisk hastighed, for at udfordre moderne antiluftskyts forsvarssystemer såsom jamming- og lokkesystemer, og vil give enheden med meget avanceret langdistance strejkekapaciteter i de kommende årtier.

Enheden vil også være udstyret med en pod, der kombinerer funktionerne i Talios målbetegnelse pods og RECO NG rekognoscering pod til et enkelt stykke udstyr, hvilket giver jægeren en luft-til-jord, luft-til-overflade og endda luft taktisk. vision.-luft med høj præcision, og dermed flere operationelle muligheder, mens den forbliver i ikke-emitiv tilstand.

Endelig Rafale F5 vil blive designet til at implementere det nye atomladede ASN4G hypersoniske krydsermissil, som skal erstatte ASMPA inden for de to eskadroner af luft- og rumstyrken og flotiller fra den franske flåde, der danner luftkomponenten i den franske afskrækkelse. Denne kapacitet vil dog, selvom den er kritisk for fransk forsvar, formentlig have meget lille indflydelse på det internationale marked.

BAT 120LG e1686663176399 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Atom våben
BAT-120LG er en præcision svævende lysbombe, der er velegnet til teatre med lavere intensitet for at undgå sideskader, men også til højintensive engagementer for at mætte fjendens forsvar

LOGO meta defense 70 jagerfly | Forsvarsanalyse | Atom våben

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

3 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler