Grundlæggeren af ​​open source-efterretningssiden Oryx kaster håndklædet i ringen

Hvis der er et websted, der har spillet en strategisk rolle siden begyndelsen af ​​konflikten i Ukraine, er det uden tvivl oryxspioenkop.com, bedre kendt som Oryx. Siden de første timers kamp har siden og dets team af frivillige rent faktisk analyseret og listet de fotos, videoer og dokumenter, der er offentliggjort på sociale netværk, metodisk for at skabe en database over materielle tab på begge sider.

Selvom siden har eksisteret siden 2014, og allerede var blevet bemærket under Nagorno-Karabakh-krigen i 2020 ved at udføre en udtømmende analyse af de tab, der er registreret på både den aserbajdsjanske og armenske side, var det utvivlsomt den ukrainske konflikt, der drev den i forgrunden, til det punkt, at den blev den foretrukne reference for mange medier, men også højtstående politiske beslutninger. skabere.

Varigheden af ​​denne krig og det kolossale arbejde forbundet med de enorme tab registreret af de russiske og ukrainske styrker, endte med at udhule forfatternes beslutsomhed, som dog har forpligtet sig til at fortsætte analysen indtil oktober, med det spinkle håb om, at kampene vil være overstået inden da.

Oryx-stedet har opført og klassificeret mere end 15.000 udstyr, der blev ødelagt under konflikten i Ukraine
Oryx-stedet har opført og klassificeret mere end 15.000 udstyr, der blev ødelagt under konflikten i Ukraine

Ud over en bemærkelsesværdig kilde til information for dem, der ønskede at holde sig orienteret om denne konflikt, var Oryx-webstedet også et førende værktøj til at imødegå propaganda og benægtelser af tabene registreret på begge sider. , hvilket fratog Kreml for adskillige løftestænger og et vist fanget publikum i Europa såvel som på tværs af Atlanten og endda udenfor.

Faktum er, at der er næppe tvivl om, at denne kilde var det mest effektive modpropaganda-initiativ, der blev udført på den vestlige side under denne konflikt, især da dens uafhængige karakter garanterede dens objektivitet og dermed dens omfang, statistik, men også politik.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarets institutionelle kommunikation | Nagorno-Karabakh konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler