Kan Frankrig reagere på ændringer i forsvarsindustrielle strategier rundt om i verden?

Det ville ikke have undgået nogens opmærksomhed, at tyske producenter på forsvarsmarkedet, såsom Rheinmetall, Krauss-Maffei Wegmann, Diehl og Hensoldt, er meget glade for præfikset euro når det kommer til at designe udstyr i partnerskab. Det begyndte med Euromissile-familien mellem det tyske MBB og det franske Aérospatiale, som i 70'erne fødte nogle af de mest effektive og mest eksporterede missiler i øjeblikket, Milano og HOT panserværnsmissiler, samt anti- fly missil Roland.

Det er også dette præfiks, som oprindeligt blev valgt til fusionen mellem MBB og Aérospatiale inden for helikoptere for at afføde Eurocoptere, som efterfølgende blev til Airbus Hélicoptères, og inden for kampfly med Eurofighter-konsortiet, som designede Typhoon.

Siden begyndelsen af ​​2000'erne har tyske producenter imidlertid skiftet fra deres rent europæiske alliancetilgang til partnerskaber med aktører uden for EU for at give dem adgang til det europæiske marked ved at "europæiske" deres udstyr.

Sådan optrådte EuroSpike i 2004, et joint venture mellem Rheinmetall Electronics, Diehl Defence og det israelske Rafael Advanced Defense Systems, som oprindeligt havde til formål at sælge det israelske antitankmissil Spike til Bundeswehr (i hovedillustrationen) og derefter eksporterede det, med stor succes til europæiske hære.

Faktisk bruger 12 europæiske hære i dag denne familie af missiler, dengang i direkte konkurrence med Euromissiles Milan og HOT, som Berlin ikke brugte til lejligheden.

marder1A5 Milan Defence Industrial Fabric BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse
En Bundeswehr Marder A5 IFV affyrer et Milano panserværnsmissil

Siden da en rigtig bulimi afEuro-X har fejet hen over Rhinen og videre, lige fra EuroTrophy for Hard-Kill Trophy aktive beskyttelsessystemer fra den israelske Rafael, til EuroArrow for erhvervelsen af ​​det anti-ballistiske system fra IAI og Boeing. Strategien, uden præfikset (indtil videre), anvendes også inden for langtrækkende artillerisystemer.

således, et partnerskab blev for nylig underskrevet mellem Rheinmetall og Lockheed Martin for udviklingen af ​​en evolution af HIMARS-systemet, mens KMW og den israelske Elbit på samme tid forpligtede sig til i fællesskab at udvikle en version af det israelske PULS-system til det samme marked, idet Bundeswehrs valg skulle fungere som fredsdommer i dette konkurrence, men også en reference for de europæiske hære, som kunne henvende sig til dette tilbud.

Grundlæggende er tilgangen fra tyske producenter meget rimelig og perfekt effektiv. Ved at følge denne strategi forbliver de i centrum for det europæiske marked og forsvarsindustriel produktion i Europa, samtidig med at investeringsbehovet i F&U reduceres betydeligt.

Frem for alt giver denne strategi dem stor lydhørhed, og giver dem mulighed for på kort tid at producere teknologiske løsninger tilpasset det europæiske marked ved at trække på det eksogene vestlige tilbud.

Desuden er den tyske sag langt fra enestående. De amerikanske hære tøver ikke i denne henseende med at bruge lignende praksis, som det f.eks. var tilfældet med at udvikle Constellation-fregatten, afledt af den italienske FREMM bygget af Fincantieri, eller UH-72 Lakota-helikopterne i USA. Army, designet af Airbus Hélicoptères.

FFG 62 Consteallation opdateret i vandskaleret forsvarsindustristof BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse
Fremtidige US Navy Constellation-klasse fregatter er afledt af italienske FREMM fregatter designet af Fincantieri

Den samme strategi bruges i Storbritannien, for eksempel med det pansrede Boxer-køretøj og det uhyggelige Ajax-panserkøretøj, af Italien, som ønsker at erhverve sig fra hylden med lokal produktion en ny kampvogn og et nyt kampkøretøj af infanteri, eller endda af Spanien på mange områder.

Polen har på sin side gjort det til grundpillen i sin industrielle strategi med lovende partnerskaber med Sydkorea inden for pansrede køretøjer og kampfly, med USA inden for artilleri, langdistance- og helikoptere og Great Storbritannien inden for luftværnssystemer, og altid det europæiske marked i perspektiv.

På den anden side har Frankrig aldrig brugt en sådan tilgang. Traditionelt, hvis det sker (sjældent), at Paris accepterer visse importer af ikke-europæisk militærudstyr, som det er tilfældet med E-2D Hawkeye fra den franske flåde, foretrækker landet strengt to strategier: national produktion og produktion i europæisk partnerskab.

Selv direkte opkøb fra visse europæiske naboer er sjældne for de franske hære, bortset fra visse kontrakter, der er lige så symbolske, som de kritiseres skarpt, som det er tilfældet i dag for tyske HK416-angrebsrifler til at erstatte den aldrende Famas.

Faktisk er den franske tilgang ikke blottet for interesser, langt fra. Ved at bevare så meget som muligt, nogle gange endda ud over visse stormagter som USA og Kina, den nationale dimension af udstyret brugt af de franske hære, opretholder Frankrig samtidig næsten fuldstændig autonomi med hensyn til brug og beslutning samt stor kontrol med sin logistik og vedligeholdelseskæder.

Derudover er det budgetmæssige afkast for offentlige finanser fra investeringer til at udstyre hærene optimalt, sandsynligvis et af de bedste i verden på grund af den meget lave eksponering af franske forsvarsproducenter for import, samt satserne for sociale og skattemæssige afgifter. meget højt i landet.

Rheinmetall og Lockheed Martin tilbyder GMARS til det europæiske marked 02 Defense Industrial Fabric BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse
Rheinmetall og Lockheed-Martin vil sammen udvikle en tung version af HIMARS-systemet, der er i stand til at implementere flere raketter end standardmodellen

Endelig kontrollerer Frankrig oftest fuldt ud sin forsyning med eksport af sit forsvarsmateriel og nyder igen næsten udelukkende af skatte- og sociale indtægter knyttet til denne samme eksport, hvilket i høj grad bidrager til forsvarsindsatsens bæredygtighed.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industristof BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler