Kina kunne bruge ungdomsarbejdsløshed til at styrke sit militær

Som mange andre verdenshære har den kinesiske folks befrielseshær i de senere år stødt på reelle vanskeligheder med at nå deres rekrutteringsmål, mens fastholdelsesprocenterne for militært personel også falder i lyset af konkurrencen fra den private sektor.

Det er derfor, de kinesiske myndigheder i foråret meddelte vigtige udviklinger vedrørende kriterier og forpligtelser omkring værnepligten som i dag yder mere end 70 % af PLAs tropper gennem en 2-årig værnepligt.

Kinesiske værnepligtige, der forsøger at undslippe deres militære forpligtelser, risikerer således nu en meget høj bøde på op til €6000, men de får også forbud mod at få adgang til stillinger i den offentlige tjeneste, eller endnu mere simpelt, at skaffe statsbolig.

Uanset hvad ser det ud til, at en ekstern faktor i høj grad kunne forbedre APL's rekrutterings- og fastholdelsesmål. Siden 2020 har Kina faktisk været udsat for en meget høj ungdomsarbejdsløshed, som nåede et højdepunkt i maj sidste år med en rekordarbejdsløshed på 20,8 % for aldersgruppen 16-24 år.

PLA står også over for vanskeligheder med hensyn til militært personel
Ligesom vestlige hære står PLA over for vanskeligheder med at opfylde sine rekrutterings- og fastholdelsesmål.

Endnu værre, afslutningen på skoleåret vil kaste næsten 12 millioner unge kandidater ud på et mættet arbejdsmarked denne sommer, et emne også taget meget alvorligt af det kinesiske kommunistparti, som er fuldstændig klar over den destabiliserende rolle, som en sådan masse unge mennesker kan repræsentere. .

Imidlertid er rekrutteringsvanskelighederne for People's Liberation Army delvist forbundet med behovet for at øge rekrutteringskriterierne for at favorisere kvalificerede profiler på grund af den massive ankomst af avancerede teknologier i de fleste våbensystemer.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Folkerepublikken Kina | Flash Defense | Militær planlægning og planer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler