Den amerikanske flåde har et problem: Kina udvikler også en robotflåde for at øge sin masse

Med kendskab til den bemærkelsesværdige effektivitet af magtopbygningsplanen anvendt af flådestyrkerne i People's Liberation Army, såvel som af den kinesiske flådeindustri, har den amerikanske flåde i flere år udviklet en strategi baseret på en imponerende robot. flåden for at lukke den stadig mere betydelige kløft med hensyn til masse og kapacitet med den kinesiske flåde.

Ifølge Pentagon vil denne tilgang, selvom den er teknologisk kompleks, gøre det muligt at konstituere en flåde på omkring 150 robotskibe eller ubåde i 2045, hvilket gør det muligt at bringe den planlagte størrelse af den amerikanske flåde op på 450 bygninger inden denne dato, og dermed at kontrollere stigningen i kinesisk styrke i dette område.

Men, og som vi allerede har gentaget, lider denne strategi af en betydelig svaghed, fordi den antager, at Beijing på sin side ikke udvikler en spejlet robotflåde, for at neutralisere den håbede fordel af Pentagon.

Det er det dog præcist banen fulgt af den kinesiske flåde, som i flere år har været stigende teknologiske fremskridt inden for robotskibe og ubåde, herunder meget åbenlyst inspireret af amerikanske tilgange.

En kinesisk militær robotflåde ville i høj grad hæmme den amerikanske flådes planer
Selvom den er reduceret, bærer JARI en EASA fladfladeradar og en skrogsonar samt en kraftig bevæbning bestående af en 30 mm kanon, otte kortdistance-luftværns- eller antiskibsmissiler i silo og to torpedorør.

Dette er især tilfældet meden 45 m og 200 tons flådemonstrator lanceret i 2019 og åbenbart meget tæt på den amerikanske flådes eksperimentelle robothavfartøj SeaHunter, som sidste år gennemførte en første kampagne af tests og forsøg, som den kinesiske generalstab vurderede tilfredsstillende, dog mindre i sin officielle kommunikation.

Andre modeller er testet, bl.a JARI præsenteret i 2019, et meget mere kompakt fartøj på 15 meter til kun 20 tons, beregnet til at yde kystbeskyttelse og havne- og kystinfrastruktur.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Automatisering | Militær flådekonstruktion

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler