Taiwan vil ikke være i stand til at modstå et kinesisk angreb i mere end 90 dage uden USA's indgriben, ifølge RAND

Et muligt kinesisk angreb på Taiwan har været genstand for adskillige undersøgelser og simuleringer i de seneste år, selv i den amerikanske kongres. Det var dog et spørgsmål om systematisk at studere problemstillingerne vedren amerikansk intervention i et sådant tilfælde, for at fremhæve de nødvendige midler til at opnå sejr mod Folkets Befrielseshær, men også for at vurdere omkostningerne i form af mandskab og materialer.

Le Den amerikanske tænketank Rand påtog sig at studere dette scenarie under en anden hypotese, åbenbart inspireret af den holdning, USA og europæerne fulgte som svar på russisk aggression mod Ukraine.

Faktisk intervenerede ingen af ​​NATO-medlemslandene, mere end andre, militært for at beskytte ukrainerne mod det russiske angreb, idet de begrænsede sig til at støtte, omend stigende, med hensyn til oprustning. , træning, efterretninger og modtagelse af flygtninge, såvel som økonomiske og politiske sanktioner mod Moskva.

For Rand var det derfor nyttigt at studere en mulig kinesisk-taiwanesisk konflikt i henhold til denne hypotese, for at bestemme de nødvendige betingelser for, at de taiwanske hære, ligesom deres ukrainske modstykker, muligvis kan indeholde kinesisk væbnet aggression.

Amerikanske styrkers intervention er afgørende for at begrænse et kinesisk angreb på øen, ifølge RAND
Amerikanske styrkers intervention er afgørende for at håbe på et kinesisk angreb mod øen, ifølge RAND

Konklusionerne i denne rapport er dog langt fra optimistiske. Ifølge tænketanken kunne Taiwan faktisk ikke modstå et kinesisk angreb i mere end 90 dage, i bedste fald, selvom landets hære var bedre rustet og bedre trænet.

Faktisk ville Taiwan uden ægte amerikansk militær intervention nødvendigvis og relativt hurtigt falde i hænderne på Beijing, hvilket sandsynligvis vil overbevise de kinesiske myndigheder om at gribe ind ved den mindste tegn på svaghed i USA's vilje til at beskytte sin allierede.

For at nå denne konklusion undersøgte forfatterne af rapporten taiwansk modstandskraft på mange områder, langt ud over militæret og landets væbnede styrker, især i sociale og politiske aspekter.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Militære alliancer | Amfibisk overfald

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler