Kinas årlige destroyerproduktion kan vokse yderligere i de kommende år

I 2022 optog flådestyrkerne fra People's Liberation Army 3 type 052DL antiluftflydestroyere, der vejede 7500 tons, i drift, samt 3 Type 055 tunge destroyere på 11.000 tons. Samme år optog den amerikanske flåde på sin side kun en enkelt destroyer, USS Frank E. Petersen Jr, et 9.400 tons skib af Arleigh Burke Flight IIA-klassen.

De kinesiske skibe blev fremstillet af to skibsværfter, det ene i Dalian, det andet i Jiangnan, som har søsat mellem 2020 og 5 nye destroyere af disse to klasser hvert år siden 8, dvs. en vedvarende hastighed større end den kumulative produktion af amerikanske, japanske, Sydkoreanske og australske skibsværfter, hvilket forklarer den meget håndgribelige bekymring hos Pentagon og dets allierede med hensyn til den kinesiske flådes magtstigning.

Men tingene kan meget vel blive endnu sværere for vestlige planlæggere. Faktisk et øjebliksbillede offentliggjort på kinesiske sociale netværk og videregivet på twitter, viser, at et andet skibsværft, beliggende i Dalian, også har startet konstruktionen af ​​en destroyer, sandsynligvis en ny Type 055.

Nye destroyere produceret på et tredje kinesisk skibsværft
Dette foto placeret i Dagushan-området i Dalian viser, at et tredje kinesisk skibsværft nu producerer destroyere. Opførelsen af ​​mindst to nye enheder af denne klasse er blevet observeret for nylig

Denne opdagelse antyder naturligvis, hvis den skulle bekræftes af andre byggeprojekter på dette sted, at de kinesiske flådestyrker yderligere i de kommende år kunne øge den årlige produktion af nye destroyere, både for at erstatte de ældste skibe. service kun for at udvide flåden.

Denne konklusion bør dog afvejes. Satellitobservation af Dalian-værftet viser faktisk, at det har mobiliseret en stor del af sine produktive ressourcer til at fremskynde fremstillingen af ​​nye LNG-skibe og dermed reagere på den meget stærke globale efterspørgsel på dette område, som er steget siden starten af krig i Ukraine.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære flådekonstruktioner | Flash Defense | Overfladeflåde

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler