VMax, IXV ..: Frankrig vil snart have alle klodserne i et Orbital Fractionated Bombardment System

- Annonce -

Mens ONERA og ArianeGroup testede VMAX hypersonisk svævefly for første gang, har Frankrig nu alle klodserne til at udvikle det ultimative afskrækkende våben: det fraktionelle orbitale bombardementssystem.

For et par uger siden tiltrak en artikel publiceret af Bulletin of the Atomic Scientists opmærksomhed ud over den traditionelle læserskare af Thebulletin.org. Dette viste faktisk det Kina havde nu alle de teknologiske klodser til at designe et orbital split bombesystem ny generation, der sandsynligvis vil forstyrre balancen i atomkraftsforhold i verden dybt.

Konkret demonstrerede kinesiske ingeniører samtidig deres evne til at implementere en traditionel SOBF, under en test, der fandt sted i 2021, såvel som teknologien af ​​hypersoniske svævefly, der allerede er i drift om bord på missilet DF-17.

- Annonce -

Kombinationen af ​​disse to teknologier skulle gøre det muligt for Kina at drage fordel af fordelene ved SOBF, nemlig muligheden for at ramme ethvert mål på planeten med forsinkelser på mindre end 10 minutter, meget lavere end for nuværende interkontinentale ballistiske systemer. , og samtidig rette op på svagheden af SOBF, nemlig dens mangel på præcision, takket være teknologien fra hypersoniske svævefly.

det hypersoniske modul i DF17 USA | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler
DF17 hypersoniske missil og dets hypersoniske svævefly blev først vist for offentligheden i 2019

Ikke alene ville den fælles implementering af disse teknologier betydeligt reducere modstridende reaktionstider, hvilket ville gøre de nuværende reaktionsprocedurer, som effektiviteten af ​​afskrækkelse bygger på, forældede, men det ville gøre det muligt at undgå ballistiske detektionssystemer, der i øjeblikket er i brug, hvilket ville gøre det til en mest formidable første-angrebsvåben, der sandsynligvis vil tilsidesætte princippet om gensidig sikker ødelæggelse, som freden blev opretholdt på under den kolde krig.

For at reagere på denne nye strategiske trussel kan kun tre muligheder overvejes. Den første, og den mest usandsynlige under de nuværende omstændigheder, ville være baseret på en international aftale, der forbyder Kina, USA og sandsynligvis Rusland at udvikle denne type oprustning, som det f.eks. var tilfældet, da INF-aftalen blev underskrevet at forbyde USA og Sovjetunionen, derefter Rusland, at udvikle eller besidde missiler med en rækkevidde på 500 til 5.500 km.

- Annonce -

Denne aftale blev, ligesom alle den kolde krigs strategiske aftaler, først muliggjort, efter at begge sider skræmte hinanden under Euromissile-krisen mellem 1982 og 1985. Som under Cuba-krisen, der åbnede døren til SALT-traktaterne, havde verden dengang komme tæt på atomkrig, hvilket bringer Washington og Moskva til forhandlingsbordet.

ss20 e1596210555878 USA | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler
Euromissil-krisen var et resultat af deployeringen af ​​sovjetiske SS-20 mellemdistance-ballistiske missiler i Østtyskland, som USA reagerede på ved at indsætte lignende missiler, Pershing 2

I dag tyder intet på, at Beijing kan reagere positivt på sådanne samtaler med Washington. Kina mener, at dets strategiske magt er meget lavere end USAs eller Ruslands. Som sådan er det legitimt for landet at råde bod på denne forsinkelse ved at udvikle nye systemer for at sikre sin egen sikkerhed uden at afholde sig fra at udvikle meget mere effektive systemer, der sandsynligvis vil forstyrre de ustabile globale balancer.


LOGO meta forsvar 70 USA | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler