Den spanske Navantia præsenterer sin nye SMART 8000 tunge destroyer med futuristiske linjer

Den spanske flådegruppe Navantia har præsenteret den fremtidige SMART 8000 tunge destroyer, som vil erstatte Álvara de Bazan antiluftflydestroyere i den spanske flåde i løbet af det næste årti.

For kun få år siden sigtede størstedelen af ​​europæiske og verdensflåder på at udvikle overfladekombattanter, korvetter, fregatter og destroyere, mere kompakte end den forrige generation, for at reducere byggeomkostningerne, men også implementeringen med det åbenlyse mål at gentage besætningernes format.

I nogen tid tyder alt til gengæld på, at admiraliteterne har givet et stort skub i retning af mere imposante overfladeskibe. Fænomenet opstod i Stillehavet med de kinesiske Type 055 tunge destroyere, Kongo og japanske derivater og sydkoreanske Sejon den Store, alle tæt på eller over 10.000 tons, mod 5000 eller 6000 tons, eller endda meget mindre, for skibe, som de erstatter .

Det er nu europæernes tur til at begive sig ud på denne bane. først med fremtidige italienske DDX tunge destroyere som skal overstige 10.000 tons mod 5.500 tons for antiluftskytserne Durand de la Penne, som de erstatter i slutningen af ​​årtiet.

Tyskland, Tyrkiet og Storbritannien har også annonceret udviklingen af ​​store destroyere, der kommer tæt på 10.000 tons, med hhv. F127 fregatterneden TF-2000 destroyere et les Type 83 anti-fly ødelæggere.

Model af den tunge destroyer SMART 8000 – bemærk den sekundære landgangsbro til den agterste platform og udsendelseshavnene

Det samme vil gælde for Spanien, ser det ud til. Faktisk den spanske flådegruppe Navantia præsenterede SMART 8000 tung destroyer, et koncept forankret i den nye generation SMART-serie af overfladekombattanter, som producenten har til hensigt at se udvalgt af den spanske flåde i de kommende år til at erstatte de 6400-tons Álvara de Bazan antiluftflydestroyere, der blev taget i brug mellem 2002 og 2012 , og som derfor skal udskiftes i løbet af det næste årti.

Det 170 meter lange, 10.000 tons tunge skib er kendetegnet ved dets meget rene linjer optimeret til øget stealth, selv de lodrette affyringssystemer og pistolen ser ud til at kunne skjules om nødvendigt for at fjerne enhver ruhed, dens omvendte stævn inspireret af Franske FDI-fregatter og af en meget stor luftfartsplatform alene, der repræsenterer en tredjedel af skibet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Laservåben og rettet energi | Railgun elektrisk kanon

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler