Sydkoreas K9 Thunder selvkørende pistol sigter mod at nå over 100 km inden for få år

Med mere end 2400 enheder leveret og bestilt, heraf halvdelen til eksport til 8 væbnede styrker rundt om i verden, er den sydkoreanske K9 Thunder selvkørende pistol, Hanwha, unægtelig en af ​​de sidste 30 års store succeser inden for området. tunge bæltepanser som selvkørende artilleri.

Godt beskyttet, udstyret med et selvlastende artillerisystem og et 155 mm 52 kaliber rør, der giver den en rækkevidde på 40 km med konventionelle granater og 50 km med fremdrivne granater, og mobil takket være dens turbodieselmotor på 1000 hk til en kampmasse på 47 tons giver den et kraft-til-vægt-forhold på 21 hk pr. ton, K9 Thunder har virkelig noget at forføre.

Dens træk er så meget desto mere attraktiv, fordi den er økonomisk med en enhedspris på omkring 11 millioner dollars og et udviklet driftsmiljø med især en pansret ammunitionsbærer med automatiseret overførsel K10 baseret på samme platform. Faktisk er K9A1 Thunder i dag uden tvivl et af de bedste underpansrede artillerisystemer i drift.

For et par dage siden annoncerede de sydkoreanske myndigheder finansieringen af ​​en evolution, K9A2, der gør det muligt at forbedre automatiseringen af ​​systemet og udstyre det med moderniserede ballistiske kommunikations- og pegesystemer for at øge nøjagtigheden, in-battery og ude af batteriets hastighed og brandhastighed, samtidig med at interoperabiliteten med omgivende styrker og systemer forbedres.

For dette vil Seoul investere 2,36 billioner vundet, eller 1,81 milliarder dollars, med det mål at have K9A2 operationel i 2027. Men historien om Thunder vil ikke ende der. De sydkoreanske hære og Hanwha Defense arbejder faktisk på A3-versionen af ​​systemet, som skulle tages i brug i begyndelsen af ​​det næste årti, og som lover en meget betydelig forøgelse med hensyn til kapaciteter.

Faktisk, ligesom Extended Range Cannon Artillery-programmet, eller ERCA, fra den amerikanske hær, burde K9A3 være udstyret med et 58 kaliber rør, dvs. 58 gange diameteren af ​​ammunitionen (155 mm) derfor 9 meter, mod 52 kaliber for K9A1 /2 (8,06 meter).


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | Konstruktion af pansrede køretøjer | Sydkorea

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler