Russisk forsvarsindustri kan snart producere flere kampvogne, end den taber i Ukraine

For et par dage siden anslog den britiske efterretningstjeneste i en af ​​sine daglige rapporter, at Rusland mistede 10 gange flere kampvogne i Ukraine hver måned, end den russiske forsvarsindustri kunne producere i dag.

Det er rigtigt, at de vestlige sanktioner, der blev pålagt efter aggressionen mod Ukraine, gav en tid til at hæmme den russiske forsvarsindustri alvorligt. Men i de seneste måneder, og ud over de russiske myndigheders udtalelser, som vides at være upålidelige, har objektive resultater imidlertid tendens til i høj grad at moderere entusiasmen hos Hans Majestæts efterretningstjenester.

Produktion på Uralvagonzavod-fabrikken i Nizhny Tagil

Lad os huske på, at det største russiske kampvognsanlæg, Uralvagonzavod-fabrikken i Nizhny Tagil, i marts sidste år meddelte, at det var lykkedes at omorganisere sin underleverandørkæde og finde alternativer til de vestlige komponenter, der blev brugt i dens produktion, til at producere hver måned, omkring halvtreds bæltepansrede køretøjer.

Disse ville omfatte T-90M, T-80BVM og T-72B3M kampvogne, samt BMP-3M og BMD-4 infanteri kampvogne, mens det ville fortsætte med at modernisere nogle pansrede køretøjer for at sende dem til kampenhederne.

Russisk forsvarsindustri har ændret sig siden starten af ​​konflikten i Ukraine
Det ser ud til, at produktionshastighederne for tunge kampvogne annonceret af Uralvagonzavod blev bekræftet af observationen af ​​de relative dokumenterede tab af disse pansrede køretøjer på fronten i Ukraine.

Ud over erklæringerne fra Tass Agency og Dimitri Medvedev, der forsikrede, at russisk industri nu forblev i stand til at producere 1000 til 1600 tanke om året, tillod meget få data os at attestere eller bestride disse påstande.

Siden da har tingene udviklet sig relativt, og går ikke i retning af de britiske erklæringer. Faktisk plejer observationen af ​​dokumenterede tab af russiske tunge tanke i de sidste 2 måneder at bekræfte den månedlige produktion af omkring tredive tanke om måneden mellem november 2022 og juni 2023.

T-90M, T-80BVM, T-72B3M: Dokumenterede tab bekræfter opsvinget i den russiske forsvarsindustri

Faktisk i maj og juni 2023, Oryx hjemmeside refererede til ødelæggelse eller opgivelse af cirka 120 kampvogne af russiske hære. Mens størstedelen af ​​dem var ældre modeller, lige fra T-72B3 til T-90A, inklusive T-62M, blev 27 specifikt identificeret som T-62M, T-72B/B3M, T-80BVM i en "obbr- 2022” version, det vil sige produceret i de seneste måneder, samt T-90M til mere end halvdelen af ​​dem, også produceret udelukkende af Uralvagonzavod.

Faktisk repræsenterer tabene af moderne tanke produceret for nylig 25 % af de tab, der blev registreret i maj og juni. Men hvis vi accepterer, at de russiske hære stadig har tusind tunge kampvogne, der er produceret før konfliktens udbrud, ud af de 3000, der oprindeligt var på lager og efter fradrag af 2000 henviste, vil produktionen af ​​30 T-72B3M kampvogne, T-80BVM og T-90M pr. måned fra november af Uralvagonzavod, og omkring tyve T-62M kampvogne fra de andre steder som avanceret, ville derfor repræsentere omkring 350 ekstra tanke.

T-62M
Udover de tunge T-72,80, 90 og 62 kampvogne har russisk industri også påtaget sig at producere den mellemstore T-XNUMXM tank, bestemt gammel, men udstyret med god ildkraft, og tilstrækkeligt beskyttet til forsvarsaktioner og mulig udnyttelse af gennembrud.

Fratrukket tanke i transit, som endnu ikke har nået fronten, repræsenterer denne værdi derfor reelt 25 % af den russiske flåde, vel vidende at denne evaluering er i slutningen af ​​juni og bør vægtes af en lineær progression, der har tendens til at konsolidere den. repræsentativitet.

På vej mod en vending af erosionsdynamikken i de russiske hære?


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industristof BITD | Forsvarsanalyse | MBT kampvogne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler