Ofrer Det Forenede Kongerige moderniseringen af ​​sine hære til GCAP- og SSN-AUKUS-programmerne?

I de seneste måneder i Det Forenede Kongerige har forsvarsministeriet mangedoblet meddelelser med det formål at konsolidere to af dets nuværende udstyrsprogrammer, på den ene sidee Global Combat Air Program arver FCAS at co-producere med Italien og Japan et 6. generations luftkampsystem inden 2035, på den anden side SSN-AUKUS-programmet sammen med USA og Australien, til at designe og fremstille den fremtidige atomangrebsubåd eller SSN i ​​henhold til det engelske akronym, som til dels vil udstyre Royal Australian Navy og vil give Royal Navy mulighed for at erstatte sin Astute klasse SSN fra 2040.

Dette viste beslutsomhed såvel som det største europæiske forsvarsbudget, dog masker de enorme vanskeligheder, som næsten alle de andre store programmer er under udvikling, og som for det meste befinder sig i de mest spændte situationer med hensyn til tidsplan, budget og format.

Dette er i bund og grund, hvad der fremgår af en vitriolisk rapport bestilt af det britiske parlaments forsvarsudvalg. Ledet af parlamentsmedlem Mark François, konservativ repræsentant for Rayleigh og Wickford amter siden 2011 og formand for underudvalget, der har ansvaret for denne rapport, tegner den et yderst bekymrende billede af tilstanden for hærene i Det Forenede Kongerige, men også, og frem for alt om den beklagelige styring af forsvarsindustrielle programmer i de senere år, som har hæmmet deres nuværende og fremtidige operationelle kapaciteter alvorligt.

Storbritannien gør en betydelig politisk og finanspolitisk indsats under SSN-AUKUS-programmet med USA og Australien
Den frivillighed, som London udviste omkring SSN-Aukus- og GCAP-programmerne, skjuler de enorme vanskeligheder og mangel på ledelse for de fleste af de andre industrielle forsvarsprogrammer, der er i gang.

Adskillige eksempler på programmer udført på trods af industriel, kapacitet og budgetmæssig sund fornuft blev således undersøgt af rapportens forfattere, især Type 26 fregatter fra Royal Navy, den britiske hærs Ajax pansrede kampvogn, og Royal Air Force's E-7 Wedgetail luftovervågningsfly.

Det sidste fremhæves især af rapporten for at demonstrere det "absolutte vanvid" i gennemførelsen af ​​britiske forsvarsprogrammer i de senere år.

Således, mens Royal Air Force oprindeligt skulle erhverve 5 fly fra Boeing for 2,1 milliarder pund, blev det endelig vendt til en ordre på kun 3 fly på en udvidet tidsplan for at øge budgetmæssig bæredygtighed.

Desværre, mellem virkningerne af inflationskrisen og umuligheden for London at trække sig fra rækkefølgen af ​​de 5 MESA-radarer for at udstyre de første enheder, beløber de endelige omkostninger sig til £1,89 milliarder, eller 90 % af det oprindelige beløb. , for kun 60 % af den forventede kapacitet, hvilket fratager RAF muligheden for at opretholde permanent luftovervågning ud over et par dage med så lille en flåde.

Denne episode minder om konsekvenserne af lignende voldgiftssager udført i Frankrig omkring FREMM-fregatterprogrammet, som oprindeligt havde til formål at give den franske flåde mulighed for at erhverve 17 fregatter produceret med en hastighed på et skib hver 7. måned på 10 år for en samlet kuvert på €8 milliarder.

Det blev i sidste ende reduceret til en flåde på kun 8 fregatter produceret over 12 år, for en endelig ramme på 8 milliarder euro identisk med den forrige, uden at medregne de yderligere 4 milliarder euro, der blev investeret i at erhverve 5 lettere, mindre velbevæbnede FDI-fregatter. men mere moderne og frem for alt produceret over 10 år mere, afgørende for at nå det format af 15 førsteklasses fregatter, der kræves af hvidbogen fra 2017.

RAAF E 7A Wedgetail e1677849398884 Storbritannien | Forsvarsanalyse | Jagerfly
London vil endelig erhverve 3 E7 Wedgetail til 90% af prisen på det oprindelige tilbud for 5 enheder...

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Storbritannien | Forsvarsanalyse | Jagerfly

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler