Kina øger flådetrykket ved at indsætte 16 krigsskibe rundt om Taiwan

Siden 2018 er magtdemonstrationer fra luftstyrkerne i People's Liberation Army fortsat med at vokse i intensitet og regelmæssighed, til det punkt, at nu krydser Taiwanstrædets adskillelseslinje med kinesiske jagerfly næsten dagligt. For nylig, disse nærmede sig endda grænsen for den sammenhængende zone, eller 24 sømil, fra øens kyst.

Visninger af kinesisk flådestyrke var derimod relativt få og begrænsede indtil for et par måneder siden, hvor flådestyrkerne påtog sig at intensivere, sideløbende med luftstyrkerne, indsættelserne nær Taiwans kyster.

Disse krydsede et nyt loft fredag ​​den 14. juli, da ikke mindre end 16 skibe fra flådestyrkerne i Folkets Befrielseshær, udførte samtidig en mission for at omslutte den autonome ø, støttet af omkring femten kinesiske kampfly.

For Beijing har disse implementeringer flere begrundelser. På den ene side er det et spørgsmål om at reagere på indsættelsen af ​​vestlige fly og skibe i Det Sydkinesiske Hav og i Taiwanstrædet, ensidigt assimileret af Kina og siden betragtet som nationale farvande.

Kinesiske fly og skibe krydser nu Taiwanstrædets afgrænsningslinje dagligt
De kinesiske J-16'er er nu indsat næsten dagligt nær øen Taiwan, især for at eskortere H-6 langtrækkende bombefly

De tjener også til at øge presset på myndighederne på den selvstyrende ø, mens de nu på denne måde systematisk reagerer på den mindste udmelding fra USA eller nogle af dets allierede om en mulig militær, teknologisk eller politisk støtte til Taipei.

Frem for alt akkumulerer kinesiske skibe og fly under disse missioner værdifuld information om taiwanske forsvarssystemer, især i det elektromagnetiske spektrum, mens de lægger pres på landets hære ved at tvinge dem til at multiplicere defensive stillinger i et vedvarende tempo ved at bruge mænd og udstyr.

Mens de kinesiske flådestyrker indrømmer at servicere et dusin nye destroyere og nye fregatter hvert år, men også store flåde- og overfaldsskibe, samt flere og flere logistikenheder, må det forventes, at disse kinesiske flådeøvelser omkring Taiwan i fremtiden vil blive opfordret til at formere sig og intensivere, som det var tilfældet for luftstyrkerne.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Taiwan | Jagerfly | Tankfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler