Anskaffelse af tanken Leopard Vil 2A8 fra Italien være indgangen til MGCS-programmet?

Siden præsentationen i april 2023 har den nye tank Leopard 2A8 af den tyske Krauss-Maffei Wegmann, registrerer de nye kontrolintentioner med regelmæssigheden af ​​en schweizisk metronom. Ud over den indledende meddelelse af den tyske hær, næsten samtidig med dens præsentation, blev således den Tjekkiet erklærede sig for købet af 70 enheder i maj, fulgte i juni af Norge at erstatte dens Leopard 2A4.

Det er nu Italiens tur til officielt at beslutte sig til fordel for erhvervelsen af ​​mindst 125 Leopard 2A8 til Tyskland, sideløbende med moderniseringen af ​​et tilsvarende antal lokalt designede C1 Ariete-tanke, for at bringe dens samlede flåde af tunge tanke ud over 250 enheder.

Italien bekræfter kommende opkøb af tank leopard 2a8

Dette er i bund og grund det, der blev forklaret understatssekretæren i ministeriet italiensk Forsvar, Isabella Rauti, til det italienske parlaments forsvarsudvalg inden for rammerne af de parlamentariske høringer om emnet moderniseringen af ​​de italienske væbnede styrker.

Den italienske undersekretær præciserede også under denne samme høring, at disse fremtidige opkøb ikke satte spørgsmålstegn ved Roms mulige tilslutning til den nye generation af fransk-tyske kampvognsprogram Main Ground Combat System eller MGCS.

Tanken Leopard 2A8 er en udvikling af Leopard 2A7HU
Med moderne vetronics, et hard-kill trofæsystem og forstærket rustning, tanken Leopard 2A8 er designet til at sikre den midlertidige indtil (mulig) ankomst af MGCS-programmet

Selvom det stadig er stærkt handicappet af spændingerne mellem KNDS joint venture, der samler det tyske KMW og det franske Nexter på den ene side, og den tyske koncern Rheinmetall integreret i tangprogrammet af Forbundsdagen i 2019, Tyskland har aldrig lagt skjul på sin ambition om at åbne MGCS-programmet for andre europæiske partnere, Storbritannien, Holland, Norge og derfor Italien, efter at have tilkendegivet deres interesse for dette emne.

Rom er stadig interesseret i at deltage i MGCS-programmet

Mens Rom overvejer lokal konstruktion af 125+ Leopard 2A8, som det har til hensigt at erhverve, hvilket kræver et indgående samarbejde med den tyske landforsvarsindustri, kan vi forvente, at Berlin vil være særligt velvillige med hensyn til integrationen af ​​Italien, og dets industri og teknologier, der delvist er formateret til tyske procedurer og udstyr, til MGCS program.

Mere generelt kan erhvervelsen af ​​den nye Krauss-Maffei tank meget vel blive porten til at tilslutte sig dette fransk-tyske program på mellemlang sigt.

Det skal i denne henseende erindres, at Berlin fra starten af ​​programmet viste sig at være mere end velvillig med hensyn til britiske ambitioner om også at integrere MGCS, hvorimod Challenger 3-evolutionen af ​​sin kampvogn som vil levere det midlertidige, vil i vid udstrækning blive leveret af Rheinmetall, som også vil integrere talrige udstyr, herunder Rh-120 L/55A1 120 mm glatboret kanon, der allerede er udstyret med Leopard 2 siden A6-versionen i stedet for den 30 mm riflede L1A120, som udstyrer Challenger 2 i dag.

udfordrer 3 MBT kampvogne | Tyskland | Forsvarsanalyse
Challenger 3 vil være den mest tyske af britiske kampvogne

Det er dog sandsynligt, at muligheden for at se andre nationer tilslutte sig MGCS-programmet vil blive meget modvilligt modtaget af Frankrig, og mere specifikt af landets landbaserede Defence Industrial and Technological Base (BITD), der allerede er under spænding siden ankomsten fra Rheinmetall .

Paris vil dog helt sikkert have svært ved at gøre sig hørt af Berlin på dette område. Faktisk, i 2018, under konkurrencen om udskiftning af F-16'erne fra de belgiske luftstyrker, vedhæftede Frankrig åbent sit forslag om jagerflyet Rafale, muligheden for, at Bruxelles kan tilslutte sig FCAS-programmet.

MGCS-programmets slørede konturer og modsætninger


LOGO meta forsvar 70 MBT kampvogne | Tyskland | Forsvarsanalyse

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler