Det amerikanske senat forventer en mulig tilbagetrækning fra NATO efter det kommende præsidentvalg

Stillet over for oddsene for at se Donald Trump eller Ron De Santis vinde præsidentvalget i 2024, har det amerikanske senat strengt formuleret en mulig præsidentiel beslutning om at forlade NATO.

Det mindste, vi kan sige, er, at præsidentvalget i 2024 i USA lover at blive stramt, uanset det undersøgte scenarie. Faktisk viser de fleste af meningsmålingerne i de seneste måneder om dette emne meget tæt score mellem de demokratiske og republikanske partier, uanset om det er en opposition mellem Joe Biden og Donald Trump, eller om sidstnævnte er erstattet af Floridas guvernør, Ron de Santis .

Men hvis resultaterne er knappe, er konsekvenserne på den internationale scene, afhængigt af om den republikanske eller demokratiske kandidat kommer sejrrig, radikalt forskellige, for ikke at sige det modsatte.

Ja, uanset om det er Donald Trump eller Ron de Santis, er de republikanske ledere karakteriseret ved et stærkt ønske om en tilbagevenden til en slags amerikansk isolationisme, som det var tilfældet før Anden Verdenskrig, indtil en eventuel tilbagetrækning fra NATO, en hypotese fremsat flere gange af Donald Trump.

Det er netop for at regulere sådanne udskejelser, at den demokratiske senator fra Virginia Tim Kaine og hans republikanske kollega fra Florida, senator Marco Rubio, vedtog inden for rammerne af Pentagon Finance Bill 2024, et ændringsforslag, der kræver, at den (fremtidige) amerikanske administration opnår to tredjedeles flertal ved senats afstemning for at tillade en amerikansk udtræden af ​​NATO.

det amerikanske senat frygter, at det igen bliver nødt til at regulere Donald Trumps udskejelser, hvis han skulle vinde præsidentvalget i 2024
Hypotesen om at se Donald Trump igen, ligesom sin delfin Ron de Santis, ved skrivebordet i det amerikanske senat fra 2025, som her i 2018, bekymrer langt ud over de amerikanske demokraters rækker

Interessant nok stemte 18 republikanske senatorer for den foreslåede ændring sammen med 47 tilstedeværende demokratiske senatorer, mens 28 republikanere stemte imod. Denne magtbalance inden for det republikanske parti viser, at selv inden for Det Store Gamle Parti bekymrer hypotesen om en sejr for Donald Trump eller Ron de Santis næste år.

Det er ikke første gang, at et sådant initiativ er taget af det amerikanske organ. Allerede i 2019 havde han indført sikkerhedsforanstaltninger for at udforme mulige beslutninger fra præsident Donald Trump om en mulig udtræden af ​​NATO. I 2021 blev truslen på mellemlang sigt, selvom den var mindre overhængende, anset for at være tilstrækkelig presserende Senator Marco Rubio, igen ham, har stemt om et ændringsforslag til 2022-finansloven i dette domæne.

Faktum er, at mange parlamentarikere og politiske skikkelser på tværs af Atlanten frygter de potentielle konsekvenser af en tilbagevenden af ​​Donald Trump til Det Hvide Hus i 2024, eller af hans udfordrer Ron de Santis, hvor sidstnævnte ikke er mindre overdreven i sine holdninger til internationale problemer.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler