Det amerikanske senat suspenderer leveringen af ​​F-16V til Tyrkiet, hvilket truer Sveriges NATO-medlemskab

Mod råd fra Det Hvide Hus har det amerikanske senat suspenderet leveringen af ​​nye F-16V jagerfly til Tyrkiet, selvom det betyder trusler om svensk medlemskab af NATO.

Annonceringen af ​​en aftale mellem Tyrkiet og Sverige om sidstnævntes optagelse i NATO, på sidelinjen af ​​Vilnius-topmødet, blev modtaget meget positivt af alle vestlige kancellier. Men opmærksomme observatører af denne fil vidste, at mange forhindringer stadig kunne dukke op, før Stockholm kunne slutte sig til Atlanterhavsalliancen.

Den omgivende entusiasme blev hurtigt dæmpet af meddelelsen, knap et par timer efter den forrige, fra præsident RT Erdogan, ifølge hvilken ansøgningen om medlemskab vil ikke blive sendt til det tyrkiske parlament før den parlamentariske genoptagelse, altså i oktober.

Denne tidsplan giver landets myndigheder god tid til at forhandle den forventede kompensation for denne ændring i position, hvad enten det er over for USA eller europæerne, og frem for alt til at genoverveje det tilsagn, der er givet, hvis kravene i Ankara ikke blev opfyldt .

Efter at have specificeret, at de to emner på ingen måde var forbundet, havde Biden-administrationen på sin side meddelt, at den ville støtte salget af 40 F-16V kampfly samt 80 sæt, der tillader udviklingen af ​​lige så mange enheder hen imod denne standard, til de tyrkiske luftvåben, for et anslået beløb på omkring 20 milliarder dollars og reservedele inklusive ammunition.

F-16V Block 70/72 er den mest moderne version af Lockheed-Martins enmotorede jagerfly. Den bærer især en AESA AN/APG-83 Scalable Agile Beam Radar (SABR) radar.
F-16V Block 70/72 er den mest moderne version af Lockheed-Martins enmotorede jagerfly. Især bærer den en AESA-radar AN/APG-83 Skalerbar Agile Beam Radar (SABR)

Faktum er, at på den anden side af Atlanten er det Kongressen, og især Senatet, der har det sidste ord med hensyn til tilladelser til eksport af militært udstyr, og ikke den udøvende magt som i Frankrig. Og adskillige medlemmer af det amerikanske senat har tidligere vist sig at være mere end forsigtigeDet drejer sig om Washingtons interesse i at levere disse enheder til Ankara.

Siden Tyrkiets udsættelse fra F-35-programmet, og annulleringen af ​​ordren på 100 fly afgivet af landets myndigheder, har det tyrkiske luftvåben kæmpet for at modernisere, især siden på grund af hærenes aktioner i Syrien, men også i Ægæerhavet, Libyen og Kaukasus, andre mere omfattende sanktioner er blevet indført af Senatet i de senere år.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Türkiye | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler