Japan modsætter sig Saudi-Arabiens optagelse i GCAPs 6. generations kampflyprogram

- Annonce -

Japan nægter at tillade Saudi-Arabien at tilslutte sig GCAP 6. generations kampflyprogram, hvilket slår et nyt slag for forholdet mellem London og Riyadh i dette område efter tyskernes afvisning af at levere 48 Eurofighters Typhoon ud over landets luftstyrker.

Mens udviklingsomkostningerne for kampfly og deres systemer fortsætter med at vokse, er fristelsen stor for europæiske lande med de teknologiske færdigheder, men ikke de budgetmæssige ressourcer til at gøre det, at henvende sig til internationale partnere, for at skaffe finansiering.

Det er grunden til, at de to europæiske 6. generations kampflyprogrammer i dag, FCAS styret af Frankrig på den ene side, og det britiske GCAP på den anden side, er designet i form af partnerskaber. , henholdsvis med Tyskland og Spanien for FCAS, Italien og Japan for den anden.

- Annonce -

Internationalt teknologisk samarbejde er imidlertid ledsaget af mange vanskeligheder med hensyn til industriel deling, så det undertiden truer programmets bæredygtighed.

I denne sammenhæng kan integration af lande med betydelige økonomiske ressourcer, men en reduceret forsvarsindustri, fremstå som en sjælden mulighed. Det var uden tvivl, hvad briterne og italienerne sagde til hinanden, da den saudiske kronprins Mohammad Bin Salman fortalte den japanske premierminister Fumio Kishida, at han var klar til at deltage i GCAP-programmet, et besøg af sidstnævnte i Jeddah for et par dage siden.

Desværre for London har Tokyo gennem stemme fra sin forsvarsminister Yasukazu Hamada udløst britiske og italienske håb. Ja, Japan har ikke til hensigt at byde Saudi-Arabien velkommen i GCAP-programmet på trods af de gode forbindelser med Riyadh, af flere grunde.

- Annonce -
GCAP 6. generations kampfly-program interesserer Saudi-Arabien
Saudi-Arabien ønsker at tilslutte sig GCAP 6. generations kampflyprogram

For det første frygter de japanske myndigheder, at ankomsten af ​​en ny partner vil bremse programmet og trække den meget ambitiøse foreløbige tidsplan, der blev fastsat for et par måneder siden, og som sigtede på at tage det nye kampfly i brug fra 2035 med et par år. .

En empirisk regel ønsker faktisk, at omkostningerne og forsinkelserne ved et program for udgifter i samarbejde stiger i forhold til kvadratet af antallet af partnere. Men hvis GCAP-programmet med 3 partnere er designet til at tage i brug i 2035, bør det ifølge denne regel glide frem til 2038.


LOGO meta forsvar 70 Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler