JetZero's Z-5 integrerede kropstransportfly: et allieret militært aktiv, men en trussel mod Airbus

- Annonce -

Det amerikanske luftvåben vælger Z-5, udviklet af Startup JetZero og flyproducenten Northrop-Grumman, for at studere princippet om den integrerede skrog og åbne nye muligheder for fremtiden for sin flåde af strategiske transport- og flytankskibe, med et øje med konkurrencen med Airbus inden for civil transport.

For et par måneder siden, den amerikanske luftfartsgigant Northrop-Grumman præsenterede sin vision om, hvordan fremtidens brændstof kunne se udl fra det amerikanske luftvåben. Projektet, betegnet Z-5, er udviklet af startup'et JetZero, og er baseret på princippet om den integrerede fuselage (Blended Wing Body eller BWB på engelsk), hvilket garanterer reduceret luftmodstand for markant øget ydeevne.

Hvis det amerikanske luftvåben på nuværende tidspunkt ikke er i gang med at vælge sit fremtidige tankfly inden for rammerne af KCz-programmet, var det ikke desto mindre følsomt over for de argumenter, som designeren af ​​B-2 Spirit og B-21 Raider. Denne har faktisk netop annonceret, at den fville påbegynde konstruktionen af ​​en Z-5 demonstrator i 2027, for at tilegne sig teknologiske færdigheder, som ifølge ham vil være nyttige både til militær transport... og til kommerciel transport.

- Annonce -

Ydeevnen af ​​Z-5 fra JetZero er af interesse for det amerikanske luftvåben

Det skal siges, at Z-5, og mere generelt flyene designet efter princippet om den integrerede skrog, ikke mangler tiltrækning for militæret inden for strategisk lufttransport og tankning under flyvningen, som for fabrikanter af transportfly. civile, såsom Boeing.

Denne arkitektur gør det muligt betydeligt at reducere modstanden, der genereres af skroget, vingerne og motorerne, ved at designe et bærende skrog, tynde vinger og motorskrog i maskerede dele for at reducere luftmodstanden. Derudover gør denne form det muligt at designe mere kompakte anordninger med samme bæreevne som de lange rørformede foringer, der i øjeblikket er i brug.

JetZero's Z-5 er baseret på en integreret skrog-type arkitektur

Alt dette reducerer flyets luftmodstand, samtidig med at løftet øges, således at forbruget reduceres med næsten 50 % ved samme belastning, og dermed øges autonomien eller aktionsradius. Derudover tillader det øgede løft af skroget flyet at have en lavere stall-hastighed og dermed lette og lande over kortere afstande.

- Annonce -

Sådanne forestillinger kan naturligvis fra et militært synspunkt vække stor interesse. De ville faktisk gøre det muligt at designe et strategisk transportfly, efterfølger til C-17, der er i stand til at transportere større laster over betydelige afstande, alle med kortere landingsbaner.

Inden for det nu yderst strategiske område for tankning under flyvning garanterer de en stort set udvidet autonomi, for at give et potentielt svar på den udfordring, som Pacific-teatret repræsenterer for USA.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarets forskning og udvikling | Transport Luftfart | Tankfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler