Utilfredsheden stiger mod SSN-AUKUS-programmet i Australien, herunder i det regerende Labour Party

I 2022, et par måneder efter at være blevet annonceret, nød AUKUS-alliancen og SSN-AUKUS-programmet, som samler Australien, Storbritannien og USA, og som planlægger at forsyne Royal Australian Navy med otte ubåde atomangrebssejlere, betydelige folkelig støtte i Australien.

På det tidspunkt sagde faktisk 33% af australierne, at de var meget støttende for disse programmer, mens 37% sagde, at de var noget støttende. Kun 11 % af de adspurgte var stærkt imod den australske flådes design og anskaffelse af atomangrebsubåde.

$368 milliarder senere, det foreløbige budget for SSN-AUKUS-programmet som planlagt af Labour-regeringen i Antony Albanese, har offentlighedens opfattelse udviklet sig betydeligt om dette emne.

ifølge en undersøgelse foretaget i marts sidste år, af samme organisation som den ovenfor nævnte støttede 26 % af de adspurgte stærkt programmet (-7 %), mens 41 % sagde, at de var ret positive (+4 %), 21 % var temmelig imod (+4 %). EN anden afstemning, produceret på samme tid af et andet institut, antydede endda, at folkelig støtte til programmet nu var på niveau med dem, der var imod det.

Lancering af en SSN Virginia Block IV
Tre til fem af Australiens otte SSN'er vil være Virginia-klasse skibe designet og bygget i USA uden australsk industri involvering.

Denne dynamik var tydelig ved det australske arbejderpartis konvent, som i øjeblikket er ved magten, som blev afholdt i Brisbane i denne uge. Faktisk har venstrefløjen af ​​partiet, såvel som de magtfulde fagforeninger, der udgør det, meldt ind et forslag, der specifikt sigter mod at forhindre fortsættelsen af ​​SSN-AUKUS-programmet støttet af den albanske regering.

For modstandere af programmet har der ikke rigtigt fundet nogen offentlig debat sted om emnet, især da offentlighedens opfattelse af den kinesiske trussels realitet langt fra er så entydig, som AUKUS-målingerne antyder.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Coopération internationale technologique Défense | Australie | Constructions Navales militaires

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler