Russisk forsvarsindustris eksport styrtdykker

I slutningen af ​​det foregående årti, i 2019 og 2020, blev eksporten af ​​den russiske forsvarsindustri nåede i gennemsnit op på 15 milliarder dollars om året. De repræsenterede derefter en vigtig kilde til udenlandsk valuta for det føderale budget og den første eksporterende industrielle aktivitet i landet.

For at støtte denne eksport er russiske virksomheder i stigende grad afhængige af hærmessen, der afholdes i nærheden af ​​Moskva hvert år, og hvis publikum er vokset betydeligt i de seneste år.

70 % fald i eksporten af ​​russisk forsvarsindustri på Army-2023-udstillingen

Således tillod 2021-udgaven af ​​showet producenterne at skrive under mere end $2 milliarder i eksportkontrakter, men også at præsentere med stor fanfare visse nye programmer, som f.eks Su-75 Checkmate let jagerfly.

skakmat Su7510 Våbeneksport | Forsvarsanalyse | Forsvarsindustriel underleverandørkæde
Su-75 lette jagerfly var stjernen i Army-2021-showet

I de sidste to år har russisk militæreksport dog været i frit fald, som det fremgår af annonceringen af ​​Rosoboronexport i slutningen af ​​Army-2023-udstillingen. I løbet af denne udgave, der sigter mod at genlancere dynamikken i russisk militæreksport, ordreindgangen nåede kun $600 mio70 % mindre end i 2021.

Flere grunde forklarer denne nedstigning til helvede for russisk eksport på dette område, hvis begyndelse kan findes fra 2019, mellem konsekvenserne af krigen i Ukraine og den amerikanske CAATSA-lovgivning,

Den militære kampagne, der startede den 24. februar 2022 af de russiske hære mod Ukraine, som oprindeligt skulle vare blot et par dage eller endda et par uger, har faktisk haft stor indflydelse på denne situation.

Eftervirkningerne af krigen i Ukraine på russisk forsvarseksport

Først og fremmest tvang konfliktens stagnation og de betydelige tab, i mænd og udstyr, registreret af de russiske hære, russiske industrier til at koncentrere deres produktion for at regenerere russiske midler og ofre eksportkontrakter for dette.

Som sådan er flere leveringskontrakter blevet suspenderet, herunder med hensyn til visse traditionelle og strategiske kunder fra den russiske forsvarsindustri, såsom Indien, Algeriet eller Vietnam. Som et resultat har selv loyale kunder bevæget sig væk fra tilbud i denne branche, som det fremgår af udsættelsen af ​​russiske tilbud fra mange konkurrencer, især i Indien, til fordel for vestligt udstyr.

T80 Muddervåben Eksport | Forsvarsanalyse | Forsvarsindustriel underleverandørkæde
Russisk udstyr udviste ikke fremragende kapaciteter i starten af ​​konflikten mod Ukraine

De russiske væbnede styrkers præstationer i Ukraine, især i begyndelsen af ​​konflikten, påvirkede sandsynligvis disse kunders modvilje mod russisk fremstillet militærudstyr. Dette er særligt følsomt inden for artillerisystemer, tydeligvis udklasset af deres vestlige ækvivalenter, pansrede køretøjer eller jord-til-luft-systemer.

Således viste mange våbensystemer, der hidtil havde haft et flatterende ry, såsom S-400 eller Pantsir S antiluftskytssystemer, T-90M kampvognen eller Su-34 jagerbomber, åbenlyse begrænsninger under denne konflikt. Uden at kunne kvantificeres effektivt, er det sandsynligt, at billedet af russisk militærudstyr på den internationale scene vil være blevet permanent plettet i Ukraine.

Fremkomsten af ​​CAATSA-lovgivning

I 2017 vedtog den amerikanske kongres Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, forkortet CAATSA, underskrevet den 2. august 2017 af præsident Trump. Dette gjorde det muligt for den amerikanske direktion og kongressen at sanktionere stater som enkeltpersoner og virksomheder for at have erhvervet bestemt strategisk udstyr fra modstandere af USA, såsom Nordkorea, Iran og Rusland.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våbeneksport | Forsvarsanalyse | Forsvarsindustriel underleverandørkæde

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler