Den polske hær vil modtage 700 tunge CBWP-infanterikampvogne

De nye polske CBWP-infanterikampvogne, der er beregnet til at ledsage M1 Abrams tunge kampvogne, har modtaget godkendelse fra forsvarsministeriet, som netop har underskrevet rammeaftalen om at begynde dets design.

I de seneste måneder er den polske forsvarsminister, Mariusz Błaszczak, blevet den bedste ven af ​​alle nyhedssider og magasiner, der beskæftiger sig med forsvarsnyheder. Der går faktisk ikke en uge uden at annoncere et stort nyt forsvarsprogram for de polske hære.

Selv i disse tider med hedebølge og slutningen af ​​sommeren, snarere ikke befordrende for meddelelser i dette område, er der ingen undtagelse fra denne regel. Således meddelte han i slutningen af ​​sidste uge, at han havde godkendt rammeaftalen om design og fremstilling af 700 tunge infanteri kampvogne i CBWP-programmet (For ciężkich bojowych wozów piechoty på polsk, bogstaveligt talt tungt infanteri kampvogn).

700 CBWP infanteri kampvogne til den polske hær

Disse 700 pansrede køretøjer, designet på chassiset af KRAB og K9 selvkørende kanoner, begge i tjeneste med den polske hær, vil være beregnet til at understøtte de omkring 350 M1 Abrams tunge kampvogne bestilt fra USA. De 1.400 Borsuk (grævling) medium infanteri kampvogne vil ledsage de 1000 K2 og K2PL sorte kampvogne Panther sydkoreanere.

CBWP infanteri kampvogne vil stole på det samme chassis som AHS Krab
CBWP infanteri kampvogne vil stole på det samme chassis som AHS Krab

Selvom der endnu er få oplysninger tilgængelige om CBWP-programmet, ser det ud til, at tanken vil være betydeligt tungere og bedre beskyttet end Borsuk, sporet og drevet af en kraftigere motor. Det vil bære den samme besætning på tre, men vil bære otte bevæbnede soldater mod 6 til Borsuk.

Det vil også kunne modtage yderligere afskærmning, i form af reaktive mursten, men også ekstra plader, samt et hard-kill APS aktivt beskyttelsessystem, hvis model endnu ikke er defineret. Undervognen vil også blive forstærket for bedre at kunne modstå miner og andre IED'er.

ZSSW-30-tårnet fra BPW Borsuk

På den anden side vil den bruge det samme ZSSW-30 robottårn som BPW Borsuk og KTO Rosomak, et 8×8 pansret køretøj, variant af den finske Patria AMV, også bestilt af de polske hære i 997 eksemplarer. Halvdelen vil blive produceret som et infanteri kampvogn, og den anden som en pansret mandskabsvogn bevæbnet med et 12,7 mm tungt maskingevær.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Infanteri kampkøretøjer | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler