Washington satser på en Sydkorea-Japan-alliance, der står over for Kina, Nordkorea og Rusland i Stillehavet

Præsident Biden forsøger at bygge en Sydkorea-Japan-alliance for at håndtere stigende spændinger og trusler i det vestlige Stillehavsteater ved at invitere statsoverhoveder fra begge lande sammen på Camp David.

Med 18 AEGIS destroyere, mere end 40 angrebsubåde, omkring 600 fregatter og mere end XNUMX kampfly ville den militære magt repræsenteret ved en koordineret indsats fra flåde- og luftstyrkerne i Sydkorea og Japan være betydelig. . Det kunne endda vise sig at være tilstrækkeligt til i sig selv at dæmme op for styrkelsen af ​​de kinesiske, russiske og nordkoreanske hære i dette område.

Dette militære potentiale har bestemt ikke undgået Washington, hvilket kæmper for at holde trit med det industrielle og teknologiske tempo, som Beijing har pålagt. Men i modsætning til europæiske lande, der har formået at bevæge sig ud over deres krigeriske historie, har Seoul og Tokyo i de seneste årtier altid haft forhold, der er mildest talt tumultariske.

Der er tale om perioden fra 1910 til 1945, præget af deinvasion og efterfølgende besættelse af den koreanske halvø af imperiet af Japan. Dette blev ledsaget af talrige overgreb begået af de kejserlige styrker, såvel som den massive udnyttelse af koreansk arbejdskraft, der blev betragtet som "underlegen" af besætteren.

Hvis det moderne Japan selvfølgelig ikke har meget at gøre med sin kejserlige forfader, er vreden fortsat stærk i Sydkorea mod Japan, og den bliver jævnligt udnyttet til valgformål med nationalistiske tendenser, især til at kræve erstatning fra Tokyo.

En Sydkorea-Japan alliance ville danne betydelig flåde- og luftmagt i det vestlige Stillehavsteater.
En Sydkorea-Japan alliance ville danne betydelig flåde- og luftmagt i det vestlige Stillehavsteater.

På sin side mener den japanske politiske klasse, og mere specifikt det nationalistisk orienterede Liberal Democratic Party, ved magten siden 2012, at den allerede har løst sagen, og har ikke til hensigt at tjene som et springbræt for sydkoreansk indenrigspolitik.

Hvis Washington havde opnået visse fremskridt i 2010'erne, forholdet mellem de to lande forværredes igen i 2019, til det punkt, at en lov blev vedtaget af det sydkoreanske parlament, der forbyder normalisering af forholdet til Tokyo, så længe der ikke vil være opnået en officiel undskyldning og økonomisk kompensation.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Sydkorea | FORENEDE STATER

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler