Boeing F-15EX Eagle II kommer tættere på Indonesien, og dens første eksportordre

Den indonesiske forsvarsminister Prabowo Subianto underskrev en MoU den 21. august for 24 F-15EX Eagle II til det indonesiske luftvåben under sit besøg på Boeing-stedet i Saint-Louis, hvor han producerede flyene til det amerikanske luftvåben.

I begyndelsen af ​​2021 beskrev det indonesiske luftvåbens stabschef, luftmarskal Fajar Prasetyo, kommende opkøbsplaner for at modernisere landets luftstyrker. For at erstatte Su-30 og Su-27, der stadig er i drift, og de ældste F-16'ere, planlagde den at erhverve 36 avioner Rafale franske, samt otte amerikanske Boeing F-15EX Eagle II tunge jagerfly.

Det dengang fremlagte mål om en ordre på disse to fly inden årets udgang virkede på det tidspunkt overdrevent ambitiøst. Og faktisk var det nødvendigt at vente til det følgende år på den første ordre på 6 Rafale blive underrettet, mens et tilsagn om 42 fly blev underskrevet af Jakarta.

Samme år, i februar 2022, opnåede det indonesiske luftvåben og dets forsvarsminister, Prabowo Subianto, parlamentets godkendelse til at forhandle en ordre på 36 F-15EX jagerfly.

MoU underskrevet for 24 indonesiske F-15EX Eagle II

Efter halvandet års forhandlinger blev første fase af denne ordre, reduceret til 24 fly, afsluttet den 21. august medPrabowo Subiantos underskrivelse af et MoU med Boeing-selskabet, om hende. Den indonesiske forsvarsminister besøgte i lejligheden Boeings industrianlæg i Saint-Louis, som producerer F-15EX Eagle II til det amerikanske luftvåben, men også F/A-18 E/F Super Hornet til den amerikanske flåde.

Probowo Subianto boeing mou Fighters fly | Konstruktion af militærfly | Forsvarskontrakter og udbud
Underskrivelse af aftalememorandummet mellem Indonesien og Boeing i St. Louis, Missouri, af Mark Spears (vicedirektør for kampflyprogrammer hos Boeing) og Marshall Yusuf Jauhari under øjnene af den indonesiske forsvarsminister Prabowo Subianto.

For øjeblikket er der ikke afsløret nogen information ud over denne underskrift, hvad enten det drejer sig om omfanget af den fremtidige kontrakt, dens omkostninger eller dens tidsplan. Vi kan dog antage, at de 13 milliarder dollars, der oprindeligt blev bevilget af det indonesiske parlament, var utilstrækkelige til en flåde på 36 fly eller tre eskadriller.

Ydermere er det kun et første skridt i en kompleks proces, som stadig skal indhente tilladelse fra FMS og det amerikanske senat, og frem for alt gennemgå drejningerne i den indonesiske kreditfrigivelsesprocedure. Med andre ord er det sandsynligt, at den indonesiske F-15EX, hvis kontrakten skulle bekræftes, først ville komme i drift i slutningen af ​​årtiet, i bedste tilfælde.

Der er dog en nødsituation for Jakarta-luftstyrkerne. Uden at være på linje med amerikanske holdninger, som Japan eller Sydkorea kan være, står Indonesien imidlertid over for voksende spændinger med Kina omkring den de facto annektering af Det Sydkinesiske Hav, som Beijing har dekreteret.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Konstruktion af militærfly | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler