96 polske AH-64E Apache kamphelikoptere valideret af FMS for $12 milliarder

American Foreign Military Sales (FMS) har valideret den polske anmodning om 96 AH-64E Apache-helikoptere samt et stort lager af ammunition, alt sammen for 12 milliarder dollars. Mens kamphelikopterens fremtid er bestridt, hvad bliver fremtiden for denne mulige nye polske våbenordre?

12 milliarder dollars! Dette er det astronomiske beløb, der er godkendt af American Foreign Military Sales, vedr den næste ordre fra det polske forsvarsministerium, for at udstyre og bevæbne panserværnskomponenten af ​​dens fremtidige flåde af kamphelikoptere.

Det skal siges, at på dette område, som i mange andre, tænker Warszawa stort. Døm selv: 96 Boeing AH-64E Apache kamphelikoptere, den seneste udvikling af det berømte fly, men også 1844 AGM-144R2 Hellfire panserværnsmissiler, 460 AGM-179A JAGM panserværnsmissiler, 508 FIM-92K Stinger air-37K luftmissiler samt 78 AN/APG-96 radarer og 2 MRFI 48 AN/APR-XNUMXB interferometre.

Hertil kommer et stort parti reservedele, simulatorer samt en betydelig træningsservice. Hvis denne ordre skulle afgives i sin helhed, ville de polske væbnede styrker ikke kun være den næststørste operatør af AH-64E i verden, men ville også have den største flåde af tunge kamphelikoptere i Europa.

Hvordan fungerer udenlandsk militærsalg eller FMS?

Dette overskud af udstyr og omkostninger skal dog tages med forsigtighed, fordi det i virkeligheden kun er en maksimal autorisation givet af Foreign Military Sales, eller FMS, til dets allierede.

Skabt for at lette eksporten af ​​forsvarsudstyr fra amerikansk industri til dets allierede, giver FMS USA's allierede mulighed for at erhverve militærudstyr til de standarder og betingelser, som Pentagon har opnået for sine egne hære.

F35B Italien Kamphelikoptere | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
FMS gør det muligt at standardisere og strømline allierede våbenordrer til den amerikanske forsvarsindustri.

Dens rolle er at strømline integrationen af ​​eksportordrer i produktionsstrømmen og at sikre større homogenitet i de flåder, der er indsat rundt om i verden, for at lette vedligeholdelse og udvikling. Det giver dig også teoretisk mulighed for at drage fordel af lavere produktionsomkostninger med større serier.

Faktisk er godkendelsen og priserne givet af FMS kun gyldige gennem dets egne specifikationer, nemlig integrationen af ​​produktionen, der er planlagt i den nuværende planlægning, med de priser, der anvendes på de amerikanske styrker.

Det er således sædvanligt, at FMS systematisk estimerer den største konvolut, som USA's allierede anmoder om, vel vidende at "hvem kan gøre mere, kan gøre mindre". Meget ofte er de endeligt underskrevne kontrakter, som også skal opnå godkendelse fra den amerikanske direktion og kongres for at blive valideret, væsentligt lavere end de angivne skøn.

Sagen om den fremtidige polske orden

I Polens tilfælde er det dog meget muligt, at den resulterende rækkefølge er meget tæt på skønnet givet af FMS. Det er faktisk usandsynligt, at de polske myndigheder vil nedjustere mængden af ​​flåden, som er blevet en politisk markør, hvis PiS faktisk vinder parlamentsvalget i oktober.

K2 Sort Panther PL 01 e1670866364715 Kamphelikoptere | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Polen har øget sine kontrakter om forsvarsmateriel i de seneste måneder, såvel som de udgifter, der følger med.

Ellers kan vi på den anden side forvente en dybtgående afhøring af flere kontrakter, der forhandles i dag, og som vi ved, at de kumulative omkostninger vil i fremtiden veje tungt på landets økonomiske sundhed.

Sagt mere trivielt, hvis PiS vinder det kommende valg, tyder alt på, at kontrakten anslået af FMS vil blive fuldt ud eksekveret, selvom dens tidsplan endnu ikke er blevet offentliggjort, hvilket efterlader en vis manøvremargen til de polske ledere.

Ellers kan vi forvente, at denne kontrakt blot bliver hengivet til glemslen, og at den nye regering allerede vil få sit arbejde nedlagt med at genforhandle de underskrevne og indgåede kontrakter for at bevare de offentlige finanser.

Boeing AH-64E Apache kamphelikopter

En udvikling af AH-64D Longbow Apache, AH-64E nyder godt af adskillige forbedringer, herunder nye T700-GE-701D turbiner, der hver leverer 1 hk, 994 mere end Longbows T104-GE-700C. Denne stigning i kraft og en ny sammensat rotor gør det muligt for den at nå en højere marchhastighed, en højere højde og give den større manøvredygtighed.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 kamphelikoptere | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler